Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sabri Fedai AKALIN
akalin@fikir.news
Tek Tanrılı İlk Din; Zerdüşlük
  • 0
  • 2194
  • 28 Temmuz 2020 Salı
  • +
  • -

 

 

                                                                        Zerdüştlük

NE KADAR KUTSALLAR?

Müslümanların kutsalları Kabe, putperestlerden, Mescidi Aksa, Süleyman’ın tapınağından, bizim Ayasofya’da Ortadoks tapınağından intihaldir. Bu işin aslı Zerdüşlükle başlar. 3500 yıl önce ilk tek tanrılı vahiy din olarak ortaya çıkar. Tabi ki Ortadoğuda…

Zerdüşt’ün anası on beş yaşında bir bakire iken, bir ışık hüzmesinin ziyaretine uğrayarak hâmile kalmıştır. Ayrıca ilk kez müritleri ile su üzerinde yürüyen, miraca çıkan, tanrı ile yüz yüze görüşen, ölmeden Cennet ve Cehennem’i gören Zerdüştün kendisidir.

Zerdüştlük inancına göre Cehennem üzerinde kurulu olan Sinvat (Çinvat) köprüsünden geçilerek Cennet’e ulaşılır. Ancak Cehennem’de üç gün kalınarak günahlardan temizlenilmesi gerekecektir. İbrahimî dinlerdeki “6 günde” yaratılış ve mehdi-mesih inançlarının ilk izlerine yine,Zerdüştlükte rastlanır. Kurtarıcı beklentisi birçok dini inançta temel karakterdir. Zerdüştlükte ise beklenen kurtarıcı birçok özellikleri ise İsa Mesih ile benzer özellikler taşır;

Ölülerin dirilişi ve ve son yargılama ile bitecek 4. devrede temiz bir bakireden Zerdüşt doğar ve O’nun tebliğinin tesiri 10 asır sürer. Daha sonra zamanla dünyanın umumi ahlaki durumu kötüleşecektir. Zerdüştten sonra 2.bin yılda Zerdüşt neslinden bir peygamber gelecek ve  bu durum 3. binyılda da devam edecektir.”
Bu bilgiler mutlaka size tanıdık gelecektir. Ancak eğer şu an dünyada rağbet gören 3 vahiy dinden birinin mensubuysanız kitabınız intihallerden bahsetmez. Ya da Zerdüşlükten ateşe tapanlar olarak bahseder. Tabi doğru değildir.
Zerdüştlük ve İslam arasındaki benzerlikler? - KizlarSoruyor
Müslümanların % 99’u namazın güneşin pozisyonuna göre belli vakitlerde zerdüşler tarafından İslamiyetten 2000 yıl önceden beri kıllındığını bilmezler. Oruç’un, fitre ve zekatın aynen geçtiğini bilmezler. Tıpkı önümüzdeki günlerde tanrıya kurban keserken bunun en ilkel dini ritüel olduğunu düşünmeden yapacakları gibi.
Dinin hepsi intihal olsa ne yazar? Ortadoksların mabedinde yıllar sonra protokol cuma namazı eda eyledi ya, çok şükür! İsa’nın evinde Meryem ananın huzurunda yaptığınız dualarınız kabul olur inşallah.
Tanrı hepinizi affetsin..
Zerdüşlük hakkında 10 İlginç Bilgi…. İyi Seyirler…
Alıntı ; Twitter Sakalar-İskitler ( Gizlenen Eski Anadolu Halkı)  https://twitter.com/Saka_larr

Visits: 353

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Zerdüşt Zerdüştler