Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sabri Fedai AKALIN
akalin@fikir.news
Darbe Senaryosunun sebebi Son Anketler
  • 0
  • 1056
  • 11 Mayıs 2020 Pazartesi
  • +
  • -

Şubat ayı başında CIA’nın düşünce kuruluşu Rand Corporation’un hazırladığı bir raporun “Orta kademeden subaylar darbe yapabilir” bölümünün tartışması henüz bitmişken ,  ‘birileri’ tekrar ısıtıyor!

Muhalefet Milletvekillerinin yaptığı konuşmalardan Cımbızla toplanan kelimeler, cümle haline getirilip İktidarca yeni bir DARBE kurgusuna dönüştürülürken bugün açıklanan Anket sonuçları bize başka gerçekleri anlatıyor.

Aşağıdaki görselde de göreceğiniz üzere, Cumhur İttifakında, özellikle de AKP deki erimenin Darbe söylentileri ile durdurulmaya çalışıldığı tespit edilebilir.
AKP MKYK nda son yapılan toplantıda üzerinde çalışılan ” %50+1 ‘den vaz geçilerek  yerine en fazla oy alanın Cumhurbaşkanı seçilmesi senaryosu bilinçli olarak kamuoyuna sunuldu. Böylece sadece Muhalefetin değil ama özellikle MHP’nin tepkisi ölçülecekti.

Çünkü, şu an yürürlükteki seçim sistemi ile AKP yi teslim alan ve gittikçe daha fazla bağımlısı haline gelinen MHP den kurtulmak için de manevra alanı aranmakta.

Sızdırılan bu çalışmanın karşısında MHP tarafı önce beklemeye geçerek Cumhurbaşkanınca yalanlama bekledi. Ancak İki gün geçmesine rağmen Erdoğan cephesinden ses çıkmayınca MHP Başkan Yardımcısı Semih Yalçın twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu ; ” Artık 3 Hilalin İktidar Olma zamanı geldi” diyordu. Bu paylaşım daha sonra MHP Başkanının 9 yıl önceki bir açıklaması olduğu belirtilmişse de “Mesaj” verilmişti.

MHP ‘ye gerek kalmadan iktidara tekrar gelme planı yapan AKP Kurmayları ve Erdoğan, bugün desteğine ihtiyaç duydukları fiili ortaktan kurtulma yolu aramakta idi. İktidara verdiği destek ile “Güce Ortak” hatta çoğu kez gündemi belirleyen MHP, bu planı boşa çıkarttı.

İçinde bulunulan durum

Ekonominin Dip ,İşsizliğin ise Tavan yaptığı  dönemde üstüne COVID 19 mücadelesinde kesin olarak çaresiz kalan AKP, dünden daha çok MHP desteğine muhtaç. Bunu yapılan son anketler de ortaya koyuyor.

Daha önce denenen Bek’a sorununun inandırıcılığını yitirdiği , Suriye sorununun daha da derinleştiği ve üstüne Libya’nın da problem haline geldiği, Ekonomideki şişirilmiş rakamların artık işe de yaramadığını gören AKP nin elinde kalan son koz yeni bir DARBE Korkusu yaratarak, safları sıklaştırma peşinde olduğu ortada.

Ancak  MHP nin cevabı kısa ama sert oldu. ” Artık 3 Hilalin İktidar Olma zamanı geldi ”  derken açıkça uyarıyı ulaştırdı. 2020 Sonbaharında olmasa bile , 2021 İlkbaharına Baskın Erken Seçim planları yapan Erdoğan Yönetimi son anket sonuçlarını değiştirebilmek için bakalım daha hangi başka senaryoları piyasaya sürecek.

Cumhur İttifakındaki çatlak derinleşerek devam edeceğe benzemiyor..Çatlıyor.

2 Parti Baraj altı, AKP’de büyük düşüş!
4 Parti Baraj altı, AKP’de büyük düşüş!

AKP                     %30,3

CHP                     %27,4

İYİ Parti             %14,6

HDP                     %11,1

MHP                     % 8,4

DEVA Partisi     % 3,9

Gelecek Partisi  %2,4

Saadet Partisi    %1,5

Diğer                     %0,4

Visits: 259

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
AKP Anket Darbe MHP