Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sars Covid-19 Evde Kalmamız Şart

Sars Covid-19 Evde Kalmamız Şart

Değerli okurlarımız;

Sizlere buradan çok önemli açıklamalarda bulunmak için yazıyorum.

Aslında bunları hepimiz biliyoruz.

Dünyamız insanları, uzun süredir daha tam olarak ne olduğunu bilmediğiniz bir virüsle mücadele ediyor. Ülkemizin bu virüsle, diğer ülkelerden daha başarılı şekilde mücadele ettiğini düşünüyorum. Ancak alınan tedbirlerin, daha uzun bir süre aynı şekilde devam etmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü virüs henüz  ortadan kalkmış değil.  İnsanlarla birlikte dolaşmaya devam ediyor.

Bu noktada dikkatinizi çekmek istediğim önemli bir konu var: Bu virusa bağışıklık kazanabiliriz, belki bağışıklık kazanmış insanlar da olabilir veya bu virusla karşılaştığımızda bağışıklılık sistemimizin kuvvetli olması için; şimdiden kendimizle ilgili konularda “sağlıklı olabilmenin şartlarının” farkında olmalıyız.

Covid 19 dünya üzerinde yaşamaya devam edecek ve bizler de bu virüsle ve başka virüslerle yaşamımızın herhangi bir döneminde karşılaşabileceğimiz için artık daha farkında olarak yaşamalıyız.

Lütfen, 

Zorunlu olmadığınız müddetçe KESİNLİKLE EVDEN DIŞARI ÇIKMAYINIZ. 

SEVDİKLERİNİZİ ve onların sevdiklerini düşünüyorsanız;

Lütfen, 

KESİNLİKLE EVDEN DIŞARI ÇIKMAYINIZ.

Bu virÜs çok kolay bulaşabilen ve çok kolay önlemlerle uzak durabileceğimiz bir virüs.

Temas ile bulaşıyor, sabun kaygan olduğu için de, bulaşırsa ellerimizi sık sık yıkayarak ondan uzaklaşabiliyoruz. Toplumca teması  kesersek, SOSYAL MESAFEYİ KORURSAK bu virüs bize bulaşamaz.

Ayrıca; bu virüsle mücadele edip de kurtulan insanları da basından izleyerek gördük. Sars Covit 19 için kesinlikle “tamamen ölümcül bir virüs” diyemeyiz.

Ancak; bu virüs, bağışıklık sistemi düşük olan,  kronik hastalığı olan ve yaşı ilerlemiş insanlarda ölümcül hal yaratıyor.

Biz,  bu dediğim rahatsızlıkları olan ve ileri yaşta olan insanlarla birlikte yaşıyoruz. Hepimizin büyükleri var. Annemiz, babamız, dedemiz, ninemiz var. Ayrıca, kabul etmek gerekirse, sigara ve alkol kullanan bir toplumuz.

Bu arada çeşitli hastalıklara sahip olan bir topluma sahibiz. Toplumdaki insanlarımızın çoğunun kronik hastalıkları var. Çoğu ınsanımız kanserle mücadele etmekte ve kanserden dolayı büyük kayıplarımızın olduğu da bir gerçek.

Bu durumda olan bir toplum olarak; dünya üzerinde hızla ilerleyen  bu virüsle nasıl mücadele edebiliriz?

Bu virüs dünya ülkelerinde en son bizde görüldü ve onlardan daha kısa sürede yüksek hasta sayısına ulaştık. Çünkü  bu virüsü; biz birbirimize bulaştırıyoruz.

Virüs yayılmıyor, biz onu yayıyoruz. 

Virüs yürüyemez, biz dolaşarak virüsü yayıyoruz. 

 

EVDE OTURMALIYIZ.

Biraz kendimden bahsedeyim sizlere.

Biz; çekirdek aile olarak evde oturuyoruz. Asansöre binmiyoruz, evden dışarı çıkmıyoruz. Yürüyüşlerimizi evde yapıyoruz. Alış verişi; maske ve eldiven takarak görev yapan apartman görevlimizle hallediyoruz. Dışarıdan gelen malzemeleri elimizden geldiğince sirkeyle, çamaşır suyuyla steril hale getiriyoruz. İlaçlarımızı sağlık ocağına yazdırıyoruz. Eczaneyi arıyoruz, eczane personeli korunaklı olarak gelip bize bırakıyor.

Ben, bir türlü derleyemediğim şiir  kitabımla meşgulüm. Arada ud hocamdan öğrendiğim şeylerle ud çalmaya çalışıyorum. Yeğenim bize Fransızca öğretiyor. Yemek, çay, kahve, bol bol su, tv ve uykuyla zaman geçiriyoruz. Yakınlarımızla telefonla görüşüyoruz. Kendimizi koruyarak virüs kapmamaya çalışıyoruz. Çünkü bu başımıza gelirse çok büyük bir sıkıntı ve acı çekeceğimizi, ölümle sonuçlanabilecek bir durumla karşılaşabileceğimizi biliyoruz. Genç değiliz. Hastalıklarımız var, bağışıklık sistemimiz kuvvetli mi bilmiyoruz.

Herkes bizim gibi olmayabilir. Çalışmak zorunda olanlar olabilir. Her gün evden dışarı çıkıp başkalarıyla temas etmek zorunda olanlar olabilir. Bir iş yeri sahibi olup da,  iş yerini kapatmak zorunda kalan, parasal zorluklarda olan insanlarımız var. Hayat mücadelesinde bir de bu Sars Covit 19 ‘la mücadele etmek durumunda kalanlar var. Herkes kendi durumuna göre tedbirler alıp, evde kalmalı. Bu virüs dünyayı terk edene kadar…

N’olursa olsun her şeyi bir yana bırakalım lütfen. Aklımızın bile yetmediği BÜYÜK BİR FELAKETİN İÇİNDEYİZ

LÜTFEN BUNU ANLAYALIM..

Eğer  bu virüs bize bulaşırsa HER ŞEY BOŞ.

SAHİP OLDUĞUMUZ ŞEYLERLE YETİNELİM..

YOKSA ÖLEBİLİRİZ. 

LÜTFEN SEVDİKLERİMİZ; YAŞAMAK İÇİN…

EVDE KALALIM.

Sevgiyle..sağlıkla..

Handan Çölaşan

Visits: 7

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Covid

BİRDE BUNLARA BAKIN