Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Airbus Maveric -Kemerleri bağlayın

Airbus Maveric -Kemerleri bağlayın

Airbus yakıt tüketimini yüzde 20 oranında azaltabileceğini söylediği fütüristik uçak tasarımı tanıttı.

Airbus – Avrupalı uçak yapımcısı ayırt edici bir birleşik kanat yapısına sahip MAVERIC modelinin tasarımını bu hafta Singapur Havacılık Fuarı’nda ilk kez sundu.

İki metre uzunluğunda ve 3,2 metre genişliğindeki modelde uçak kanatları uçağın gövdesiyle birleşiyor ve böylece araç, daha aerodinamik bir yapıya ulaşıyor.

Bir devrin sonu: Airbus artık A380 süperjumbo jet üretmeyecek

Airbus tasarımın mevcut dar gövdeli uçaklara kıyasla yakıt tüketimini yüzde 20’ye kadar azaltma potansiyeli olduğunu söylüyor.

Uçak yapımcısı uçuş testlerinin sürdüğünü ve bu sene de devam edeceğini açıkladı ama uçağı yakın zamanda semalarda görmeyi beklemeyin.

Airbus’ın mühendislik departmanının başkan yardımcısı Jean-Brice Dumont şöyle konuştu:

Uçuşun geleceğine öncülük etmek için Airbus, gelişmekte olan teknolojilerden sonuna kadar yararlanıyor. (…) Ezber bozan uçak konfigürasyonlarını test eden Airbus böylece bunların gelecekte kullanılabilir ürünler olma potansiyelini değerlendiriyor. Hizmete başlamak için belli bir tarih olmasa da bu teknolojik test aracı, havacılık endüstrisinde çevresel açıdan sürdürülebilir bir gelecek için ticari uçak yapımında değişim yaratmada rol oynayabilir.

Yapay Zekalı pilotsuz uçaklar yakında gökyüzünde
                                 Yapay Zekalı pilotsuz uçaklar yakında gökyüzünde

 Airbus ilk kez pilotsuz havalanmayı başardığını açıklamıştı

Kalkışın fotoğraflarında uçağın yükseldiği esnada pilotun ellerinin dizlerinde durduğu görülmüştü.

Uçak, otomatik kalkış için mevcut yer teknolojisi yerine uçağa kurulan görüntü tanıma teknolojisini kullanmıştı.

Sürücüsüz arabalardan sonra, pilotsuz uçaklar da mümkün mü? Havacılık sektöründe şirketlerin artık odak noktası bu teknolojiye erişmek. Hava yoluyla ulaşıma yönelik artan talep şirketleri, pilota gerek duymadan yapılabilecek uçuş teknolojisine yönlendirdi.

O şirketlerden biri de Boeing. Boeing önümüzdeki sene kendi kendine uçan uçak teknolojisini test edecek. Kullanılacak teknoloji de yine yapay zeka. Bu sayede uçaklar pilota gerek duymadan, kendi kendine sefer yapabilecek. Testler bir pilot kabini yani kokpit simülatöründen yapılacak. Sonucu hava yolu şirketlerinin kaderini değiştirebilir.

Havayolları bu teknolojiye sıcak bakıyor. Çünkü pilotsuz uçak fikri gerçeşe dönüşürse, pilot sayısını artırmadan uçuş sayısı artırılabilir. Bu da havayolu şirketleri için daha fazla sefer ve daha fazla kar demek. Pilotsuz uçaklar konusunda soru işaretleri yok değil. Üzerinde durulan konulardan biri elbette güvenlik. Gelecek yıl yapılacak test uçuşlar bu kuşkulara bir cevap getirmeleri açısından önem taşıyor.

Haber ;  Cathy Adams  /Independent Türkçe 

Visits: 18

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN