Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Skandal – Hediye İade olmaz,taa ki Satın almış olmayasanız !

Skandal – Hediye İade olmaz,taa ki Satın almış olmayasanız !

Hediye iade olmaz, taa ki Satın almış olmayasanız !
İngiltere, Türkiye’den giden 400 bin ekipmanı standartlara uymadığı için iade ediyor
Türkiye’den askeri kargo uçağıyla teslim alınan malzemelerin İngiliz hükümetinin standartlarına uymadığı ortaya çıktı.

Skandal – Türk Halkına ” Yedi Düvele Yardım Ediyoruz ” diye pompalanan tıbbi yardım(!) aslında ticari bir ilişki imiş… Yani kendi halkına bir maske veremeyenler, o maskeleri satıyormuş..

Türkiye’nin ihracat yasağını kaldırmasına neden olan İngiltere’nin Türkiye’den satın aldığı Covid-19’a karşı koruyucu kıyafetler (PPE) bir kez daha gündeme geldi. Türkiye’den askeri kargo uçağıyla teslim alınan malzemelerin İngiliz hükümetinin standartlarına uymadığı ortaya çıktı.

İngilizler, Türkiye’den giden 400 bin koruyucu kıyafeti kendi standartlarına uygun bulmadı.

Skandal

Skandal haber –  The Guardian’ın ulaştığı bilgilere göre, İngiliz Sağlık Bakanlığı Ulusal Sağlık Sistemi’nin ihtiyacı için Türkiye’den getirilen koruyucu kıyafetlerin İngiliz sağlık sistemi standartlarına uymadığını doğruladı.

Sözcü’nün aktardığı The Guardian haberine göre, başkent Londra’daki Heathrow Havalimanı’na yakın bir bölgede tutulan malzemelerin geri ödeme talebiyle iadesi istenecek.

Corona virüsü salgınıyla mücadele ederken geçen haftalarda Türkiye’den İngiltere’ye gönderilen sağlık ekipmanları bir krizin fitilini alevledi. Türkiye’den askeri kargo uçağıyla teslim alınan malzemelerin İngiliz hükümetinin standartlarına uymadığı ortaya çıktı. İngiliz basını bu gelişmeyi manşetlerine taşırken, The Sun, “Fiyasko devam ediyor” başlığını kullandı. Daily Mail ise, “Büyük tantana ile gelen 400 bin önlük kullanışsız çıktı ve şimdi bir depoya atıldı” yorumunu yaptı.

Gazete, 18 Nisan’da duyurulan satın alma işleminin sürekli ertelendiğini ve ülkeye geldiğinde büyük kutlamalara sebep olduğunu hatırlatırken, “Şimdi 400 bin önlük güvenlik ve sağlamlık testini geçemediği için depoda tutuluyor. İngiliz sağlık ve güvenlik müfettişleri bunların işe yaramaz olduğunu açıkladı” yorumunu yaptı.

THE GUARDIAN: HÜKÜMET İADE EDECEK

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden The Guardian da Sağlık Bakanlığı’nın bu malzemeleri iade edeceğini ve para iadesi için başvuracağını yazdı. Kevin Rawlinson imzalı haberde İngiltere Konut ve Yerel Yönetimler Bakanı Robert Jenrick’in teslimatlar konusunda açıklama yaparak beklentiyi artırmasının hükümette gerilim yarattığı belirtildi.

Türkiye’de üretilen benzer koruyucu kıyafetler mart ayından beri Türkiye’deki sağlıkçılar tarafından kullanılıyor.

NE OLMUŞTU?

İngiltere’deki corona virüsü salgını sırasında sağlık çalışanları yetersiz koruyucu malzeme nedeniyle isyan etmiş ve koruyu malzemeler olmadan çalışmayacaklarını açıklamıştı.

Ülkede yaşanan çok sayıda ölümün yanında yaşanan malzeme kıtlığı İngiliz hükümetini harekete geçirmiş ve İngilizler Türkiye’den koruyucu malzemelere karşı uygulanan ihracat yasağının gevşetilmesi talebinde bulunmuştu.

İngiliz basını Türkiye’den gelecek malzemeleri günlerce manşetlerine taşımız ve iki ülke arasında kısa süreli bir koruyucu ekipman diplomasisi yaşanmıştı.

Aşılan diplomatik sürecin ardından Türkiye’den yola çıkan 400 bin ekipman 22 Nisan gecesi İngiltere’deki Brize Norton Havaalanı’na inmişti.

 

Skandal Büyüyor..

Standart dışı satış Kişisel Korunma Malzemeleri İngiltere’den iade ediliyor. Halkımıza “Dünya’ya Yardım Ediyoruz ” diye duyurulmuştu..
Bundan da Çıkar sağladıkları ortaya çıktı…
https://fikir.news/saglik/coronavirus/skandal-buyuyor-turkiyeden-gelen-saglik-malzemeleri-ingiltere-standartlarina-uymuyor/

Visits: 160

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN