Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Skandal Büyüyor – Türkiye’den gelen Sağlık Malzemeleri İngiltere standartlarına uymuyor

Skandal Büyüyor – Türkiye’den gelen Sağlık Malzemeleri İngiltere standartlarına uymuyor

Coronavirus Savaşı için Türkiye’den gelen KKD sevkiyatları İngiltere güvenlik standartlarına uymuyor

Kuzey İrlanda sekreteri olan Brandon Lewis, Türkiye’den gelen Sağlık Malzemelerini taşıyan uçak yükünün neden sevkiyat başlamadan önce kullanılabilirlik açısından kontrol edilmediğine dair bir cevabı yok gibi görünüyor. Geçen ay RAF tarafından Birleşik Krallık’a gönderilen kargo yüküne, sağlık malzemelerinin standartlara uymadığı ve hatalı olduğunu söyleyen müfettişler tarafından el koyma kararı alındı..

Türkiye’den kişisel koruyucu ekipman (KKD) sevkiyatı, Birleşik Krallık güvenlik standartlarını karşılamadığı için kullanılamaz durumda.

Daily Telegraph, 400.000 tıbbi önlük de dahil olmak üzere 84 tonluk sevkiyatın, Londra’nın batısında Heathrow Havaalanı yakınlarındaki bir devlet deposunda tutulduğunu bildirdi.

Müfettişler, 22 Nisan’da RAF tarafından İngiltere’ye gönderilen KKD’lerin sevkiyatının hatalı olduğunu söyleyerek malzemelere el koydular ve depolara çektiler.

Sağlık Malzemeleri aslında Hibe değil Satışmış
Dünya’ya Yardım Ediyoruz adı altında yollanan Sağlık Malzemeleri aslında Hibe değil Satışmış !

Standartlara Uymayan Malzeme Alımı

Koronavirüs hastalarını ön cephede tedavi eden sağlık çalışanlarını korumak için hayati önem taşıyan KKD’lerin eksikliği, hükümeti pandemi boyunca rahatsız etti ve bazı doktorları kendi tedbirlerini almaya zorladı.

Bakanlar, ilk gecikmeden sonra 22 Nisan’a gelen Türkiye’den önemli bir miktarda koruyucu malzeme temin etmişti.

Kuzey İrlanda Sekreteri Brandon Lewis  verdiği demeçte, “Bu ekipmanın doğru standarda sahip olacağına inandık, ancak buradaki uzmanlarımız test ettiğinde bunun tamamen hatalı ekipman olduğu ortaya çıktı.” dedi.

“Aldığımız tüm KKD’ler, satın alırken belirlediğimiz bir standartta olmasını bekliyorduk.” diyen  Lewis, sevkiyatın Türkiye’den ayrılmadan önce kontrol edilmesi gerekip gerekmediği konusunda ise yorum yapmadı. Ancak “bu durumda bir kısmının yeterli standartta olmadığı  ortaya çıktı”diye ekledi.

Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı yaptığı bir açıklamada şunları söyledi:. “Bu, birçok ülkede KKD tedarik eden ve sadece İngiltere’de değil,. dünya çapında kıtlıklara yol açan küresel bir salgın. “Ekipmanların, ön cephede savaş veren personelimizin ihtiyaç duyduğu güvenlik ve kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için tüm KKD teslimatları kontrol edilir.” denilen açıklamada “”Ekipman spesifikasyonlarımızı karşılamıyorsa veya kalite güvence süreçlerimizi geçmiyorsa, sağlık çalışanlarına dağıtılamaz.” dendi.

İngiltere’de son durum

İngiltere, Avrupa’da 30.000’den fazla koronavirüs ölümü kaydeden ilk ülke oldu.

Son hükümet rakamları, pozitif test ettikten sonra, bir önceki günden 649’a kadar 30.076 kişinin hastanelerde, bakım evlerinde ve daha geniş toplumda öldüğünü gösterdi. Başbakan Boris Johnson’un, “evde kalmak” mesajını “güvende kalmak” olarak değiştirmek de dahil olmak üzere,. İngiltere’nin koronavirüs yasaklarının Pazar günü azaltılabileceğini de  duyurması bekleniyor.

Hani bu Sağlık Malzemeleri Hediye idi ?

Şimdi İngiltere ve Türkiye arasında pis bir  kavganın çıkması muhtemel

Sağlık Malzemesi Standart Dışı çıktı
Sağlık Malzemeleri aslında Hibe değil Satışmış

Bu hem İngiltere hem de Türkiye için çok utanç verici.

Türk gazetesi Daily Sabah, “Türkiye’nin dayanışmasını özetleyen tıbbi malzemelerin 13. yüzyıl İslam alimi ve şair Mevlana Celaleddin Rumi’nin sandıklara yazdığı ünlü bir alıntı olduğunu şöyle bildirmişti. :” Umutsuzluk ve güneşin ardından umut var karanlıktan sonra ”.

Şimdi kimin suçlanacağı ve İngiltere’nin parasını geri alması gerekip gerekmediği konusunda karmakarışık bir kavga olasılığı var.

Hükümet, sağlık otoritelerini, sınırlı yerel malzemeler için birbirleriyle kavga etmelerini önlemek için merkezi ekipman tedarik hizmetini kullanmaya çağırdı.

Bu fiyasko, merkezi hükümetin kendi arzını yeterince yüksek kalitede garanti edemediği görülürse, açıkça zayıflatır.

Daha fazla koruyucu ekipman temin etmek için büyük baskı altında olan İngiliz hükümeti,. yakın zamana kadar eşofman ve gömlek üreten bir Türk şirketine çağrı yaptı. Ancak Firmanın İngiliz standartlarını karşılamak için yeterli kalitede önlükler üretememiş gibi olduğu görünmekte.

 

 

Visits: 184

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN