Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İBB ‘de İşler Yolunda Gitmiyor…Beklentiler Karşılanmıyor…

İBB ‘de İşler Yolunda Gitmiyor…Beklentiler Karşılanmıyor…

 

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı kazanırken AKP döneminde yapılan tüm yolsuzlukların hesabını soracağı. vaadi ile oy alan ancak göreve gelmesinin üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen tek bir yolsuzluk dosyasını ortaya çıkartıp. yargıya intikal ettirmeyen Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB bu kez vurgun iddiaları ile gündemde…

İBB Başkanı Ekrem İMAMAOĞLU
Ekrem İmamoğlu vaadettiği YOLSUZLUK Dosyalarını henüz ortaya koyamadı

Pandemi sürecinin başladığı günlerde marketlerdeki fiyatlardan daha pahalı fiyatlara yardım kolisi hazırladığı ortaya çıkan İBB. daha sonra ise eczanelerde 1 TL olan maskelerin tanesini 2,89 TL olarak ihale ile alınması ile gündeme gelirken.İBB bu konuda “Maskelerimiz özellikli o nedenle pahalı” açıklamasını yapmıştı.

Sonrasında ise İBB yine piyasadan daha fazla fiyata dezenfektan alımı yaptığı iddiaları ile kamuoyunda tartışılmıştı

BU KEZ İDDİA “SÜTTE VURGUN”

İBB daha bu iddialara tatmin edici bir cevap verebilmiş değilken bu kez de gündeme İBB’nin piyasanın üstünde bir rakama süt ihalesi verdiği iddiaları bomba gibi düştü.

İBB’nin piyasada 3,95 TL’ye “KDV dahil” şekilde satılan sütü, KDV HARİÇ olarak 4,12 TL’ye mal olacak şekilde ihale ettiği iddiaları gündeme damgasını vurdu.

2019/505394 İhale numarası ile İBB tarafından verilen ihalenin bedeli 31 milyon 757 bin 250 TL

İhale ile 22 bin ve 50 bin adet olmak üzere UHT ve Pastörize yağlı olmak üzere 2 farklı çeşitte 72 bin adet süt alınıyor.

İhalenin verildiği firma ise İTİMAT PEYNİRCİLİK SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ İMALAT PAZARLAMA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

 

ŞİRKETİN İSTANBUL’DA TESİSİ YOK !

İhaleyi kazanan İTİMAT SÜT ÜRÜNLERİ, Kara Ailesi’ne ait.Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Şahin Kara’nın yaptığı şirket,.İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 9136 Sicil numarası ile faaliyet gösterirken, şirketin sermayesi ise 12 milyon 464 bin 500 TL.

Şirketin kendi resmi sitesine göre Aydın ve Yenişehir’de tesisi olmasına rağmen İstanbul’da tesisi yok… İstanbul’da tesisi olmayan bir şirketin aldığı bu yüklü miktarda süt ihalesinde İBB için üretim ve özellikle günlük teslimatı nasıl gerçekleştirebileceği ise ayrı merak konusu.

İBB’deki süt vurgunu iddiasını gazeteci Cengiz Alaçayır Twitter’da sosyal medya hesabından ortaya atarken ihale belgesini de yayınladı.

Kısa süre içerisinde Twitter’da TT listesine giren konu ile ilgili İBB yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

Visits: 284

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
İBB İhale Yolsuzluk

BİRDE BUNLARA BAKIN