Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
FETÖ ye Darbe,Temizlik Devam Ediyor

FETÖ ye Darbe,Temizlik Devam Ediyor

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada; TSK içerisindeki FETÖ üyesi bazı muvazzaf askerler belirlendi. “Ankesörlü” hatlar ve büfeler üzerinden FETÖ imamlarıyla görüşme yaptığı öne sürülen 118 şüphelinin yakalanması için İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve jandarma ekipleri iki farklı operasyon için harekete geçti.

35 İLDE EŞ ZAMANLI

TEM ekiplerince düzenlenen operasyon dosyası kapsamında 75’i muvazzaf asker biri sivil 76 şüphelinin bulunduğu öğrenildi. Aralarında biri albay, 3’ü yüzbaşı, 5‘i üsteğmen, 3‘ü teğmen, 27’si astsubay, 31’i uzman çavuş olan şüphelilerin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı baskın düzenlendi.

52 ŞÜPHELİ YAKALANDI

TEM ekiplerince koordine edilen operasyonlar saat 01.00’de başlatıldı. Muvazzaf askerlerin 52’sinin gözaltına alındığı öğrenildi. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

JANDARMA OPERASYONU

FETÖ’nün TSK içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik diğer bir operasyon da İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirildi. Daha önce yapılan operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan örgüt üyelerinin beyanları ve ankesör, sabit hat analizleri sonucunda tespit edilen 24’ü muvazzaf asker 42 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı baskın düzenlendi.

KONYA’DA DA BAŞLATILDI

Bir diğer operasyon haberi ise Konya’dan geldi. Konya merkezli 8 ilde, FETÖ/PDY’nin ‘TSK içindeki askeri mahrem yapılanması’na yönelik soruşturmada, 5’i muvazzaf, 3’ü meslekten ihraç edilen askeri personel olmak üzere 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 5’i, gözaltına alınırken, 5 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Visits: 15

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Asker Fetö

BİRDE BUNLARA BAKIN