Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
FETÖ Amerika’da,Ruhu AKP de Yaşıyor

FETÖ Amerika’da,Ruhu AKP de Yaşıyor

 

 

Baro planının akıl hocaları ortaya çıktı!

AKP barolarla ilgili teklifini Meclis’e getirmeye hazırlanırken, yasayı hazırlayan isimlerden AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Liberal Düşünce Topluluğu’nun raporundan faydalandıklarını söyledi. O raporu hazırlayanlar ise FETÖ‘nün Abant topları müdavimleri…

AKP, baroları bölmeyi içeren “çoklu baro” düzenlemesini Meclis’e getirmeye hazırlanırken, yasayı hazırlayan isimlerden biri olan AKP Grup Başkanvekili Avukat Cahit Özkan, Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kumpas davaları sürecinde aktif rol almış isimlerden biriydi. FETÖ kumpası olan Balyoz davası sürecinde Genelkurmay’a karşı basın açıklaması yaparak sanıkların yargıya (FETÖ’cü hakim ve savcılara) teslim edilmesini istemişti.

Özkan’ın, 27. dönem için Meclis’te hazırlanan albümdeki özgeçmişinde, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından kapatılan derneklerden İstanbul Genç Girişimciler Derneğini’nin Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hâlâ yer alıyor.

Özkan, “çoklu baro” girişimiyle ilgili Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, “Türkiye’de sivil toplumun demokratikleşmesiyle ilgili uzun zamandır bir tartışma yürütülüyor. Meslek odalarıyla ilgili bir dizi çalışma yapıldı. Bazı çalışmalar da tamamlandı. Sadece Barolar değil, tabip odaları, eczacılar, mimar ve mühendisler, mali müşavirlerle ilgili düzenlemeler yapıldı. Meslek odaları ile ilgili tüm bu düzenlemeler 1960 darbesi öncesi ve sonrasının bürokratik vesayetinin baskısı altında hayata geçirilmişti” dedi.

AKP

Özkan’ın açıklamalarının en çarpıcı kısmı ise, “çoklu baro” fikrinin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili.

Özkan o noktada şunları söylüyor:

“Bugüne kadar neler yapılmış, neler söylenmiş, neler yazılmış hepsini ortaya çıkardık. Liberal Düşünce Topluluğu’nun geniş bir raporu vardır ve çok önemlidir. Bu değerlendirdik ve inceledik. Devlet Denetleme Kurulu’nu da bir raporu var onu da değerlendirdik. AK Parti iktidarından önceki hükümetlerin de tarihi tecrübelerini göz önünde bulundurduk. Biz 18 yıllık AK Parti iktidarında ilk kez bu konuları düşünmüyoruz. Geçmişti yapılmış çalışmaları da değerlendirmeye aldık. Akademik çevreleri, hukukçuları, baroları dinledik. Çoklu baro sistemi üzerinde değerlendirmeler yaptık…”

KİMDİR BU LİBERAL DÜŞÜNCE TOPLULUĞU?

Özkan’ın kaynak olarak gösterdiği ve “çok önemli” dediği Liberal Düşünce Topluluğu, FETÖ’nün kumpas dönemlerinde oldukça faaldi. “Statüto” ve “Vesayete karşı” sözlerini dilinden düşmeyen topluluk, başını Zaman gazetesi yazarları ve Abant Platformu üyelerinin çektiği bir grubun “topluluğu” olarak çalışıyordu.

Aynı topluluk, çoklu baro sistemini barolar üzerinde hakimiyet sağlayabilmek için 2013 yılında da ortaya atmıştı. Baro ve Türkiye Barolar Birliği seçimlerinde başarısız olan FETÖ Anadolu Barolar Birliği” modelini önerdi ve AKP hükümetine sundu.

İllerde daha önce kurdukları avukat derneklerini barolaştırmayı hedeflediler.

AKP’li Özkan’ın “çok önemli” dediği rapor da o dönem hazırlandı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 2018 yılında yaptığı açıklamada o süreci şöyle anlatmıştı:

“Liberal Düşünce Topluluğu ‘Türkiye Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları’ ile ilgili bir araştırma yaptı. Araştırma ekibinde Zaman gazetesinde yazılar yazan, “Gülen cemaatinin siyasal güç haline gelmesini” isteyen, ilk seçimde de ona oy vereceğini belirten Prof. Dr. Atilla Yayla, FETÖ’nün Abant Toplantılarının müdavimlerinden Prof. Dr. Ömer Çaha, FETÖ dershanelerinin kapatılmasına karşı çıkan Prof. Dr. Yusuf Şahin yer aldı.

Araştırmanın ardından söz konusu kuruluşların yeniden yapılandırılması için reform önerisi hazırlandı. Anayasa ve yasa değişikliği önerilerinde, kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarının mevcut örgütlenme modelinin ‘İttihatçı zihniyetin, Cumhuriyet döneminin (tek parti) ve 1961 anayasasının getirdiği vesayetçi düzenin ve yönetim yaklaşımının uzantısı’ olduğunu öne sürdüler. Söz konusu kuruluşlara zorunlu üyeliğin demokrasiye aykırı, özgürlükleri kısıtlayıcı olduğunu savundular. “Kamusal tipteki örgütlenme sivil toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine zarar veriyor” diyorlardı. Hedef aldıkları kuruluşların ‘yetkilerini kullanarak serbest piyasa ekonomisinin işleyişine müdahale ettiğini’ iddia ediyorlardı… Mevcut kuruluşların varlığına son verilip yeni düzenleme için 3 model önerdiler:
– Serbestlik ve gönüllülük esasına dayalı dernek tipi örgütlenme.
– Serbestlik ve gönüllülük esasına dayalı sendika tipi örgütlenme.
– Dernek statüsünde oda/birlik tipi örgütlenme.”

Visits: 110

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN