Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Cumhurbaşkanlığı’na ilk aday Dr. Serdar Savaş

Cumhurbaşkanlığı’na ilk aday Dr. Serdar Savaş

 

Korona salgınıyla ilgili yaptığı açıklamalarla tartışma konusu olan Dr. Serdar Savaş, ‘Her birimiz Gandalf olacağız’ sözleriyle de gündeme oturdu. Cumhurbaşkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Dr. Savaş, ‘Gandalf’ meselesini ve adaylığını anlattı.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Dr. Serdar Savaş, Cumhurbaşkanlığı’na neden adaylığını koyduğunu açıkladı.

Kararını YKS’nin ertelenmemesinden sonra aldığını ifade eden Dr. Serdar Savaş, “Ben bu seçim girersem alırım, kimse ile de yarışmam. Öyle bir hızlı giderim ki arkamdakiler şaşırıp kalırlar. Önümüzde 3 sene var. Günde 100 imza toplasam olur bu iş” dedi.

Öte yandan Dr. Serdar Savaş, bağımsız bir adayın kendisinden daha iyi olduğunu iddia ederek ve çıkıp bir televizyon programında kendisiyle tartışarak vatandaşı ikna ederse adaylıktan çekileceğini ifade etti.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre, Dr. Serdar Savaş şunları kaydetti:

“Adaylığımı açıkladığım andan beni her kesimden destek alıyorum. Binlerce destek var. Gösterilen ilgi için çok teşekkür ediyorum, bu yoğun ilgiden çok mutluyum. Para, pul, makam, mevkide gözüm yok. Cumhurbaşkanı olmak için 100 bin imzaya ulaşacağıma inanıyorum. Ben bu seçim girersem alırım, kimse ile de yarışmam. Öyle bir hızlı giderim ki arkamdakiler şaşırıp kalırlar. Önümüzde 3 sene var. Günde 100 imza toplasam olur bu iş.

Dr.Serdar SAVAŞ
Her birimiz birer Gandalf olacağız

“AMACIM ‘Z’ KUŞAĞINI POLİTİZE ETMEK”

Önemli görünmüyor. Ben kendime politikacı yani ‘politics’ değil, ‘policy maker’ yani politika yapıcı diyorum. Sosyal medya üzerinden gençleri örgütlüyorum. Amacım ‘Z’ kuşağını politize etmek. X ve Z kuşağının bastırılması ile apolitik sorunların oluştuğu toplumda meydan niteliksiz insanlara kaldı. Halbuki bu kuşak bizim ülkemizi yönetecek. Z kuşağını politize etmeye gayret ediyorum. Amacım onları siyasete sokmak değil, onları politika yapıcılar olarak yetiştirmek.

“HER BİRİMİZ BİR GANDALF OLACAĞIZ”

‘Her birimiz bir Gandalf olacağız’ dedim. Gandalf doğru zamanda doğru yerde bulunarak soruları çözendir. Her birimiz bunu yapacağız. Özellikle Z kuşağı Gandalf olacak. Ama asıl yolundan hiç çıkmadığımız, Mustafa Kemal Atatürk’tür. 35 senedir buna hazırlanıyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylığı aklımda yok ama 35 yıldır gece gündüz ikinci işim ‘ülke sorunu nasıl çözülür’ diye düşünmek. İş başa düştü. Bu ülkenin sorunları konusunda tutku derecesinde ilgili biriyim. Ben Dünya Sağlık Örgütü’ndeki görevimi bırakıp Türkiye’ye geldim. Ülkeme hizmet etmek için geldim.

“BENDEN BAŞKA ŞU AN ADAY YOK”

YKS’nin yapılmaması gerektiğini çok yoğun bir şekilde savundum, yalvardım. Cuma günü Cumhurbaşkanı sınava girecek çocuklar için bir açıklama yaptı. Sınavlar ertelenecek diye ümitlendim. Ama sınavların yapılacağı açıklandı ve buna kimse karşı çıkmadı. Ben de ‘İş başa düştü’ dedim ve Cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklama kararı aldım. Benden başka şu an aday yok. Ama bir bağımsız aday çıkıp ‘Ben sizden daha iyiyim derse’ ve bunu da bana gösterebilirse. Çıkıp bir televizyon programında benimle tartışıp vatandaşı ikna edebilirse, adaylıktan çekilirim.

Visits: 110

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN