Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
400’den fazla ürüne ilave gümrük vergisi geldi

400’den fazla ürüne ilave gümrük vergisi geldi

Ünlü Ekonomist Uğur Gürses’in ” karman çorman iktisat politikası; yönetemedikçe içe kapanan, kısıt koyan, korumacılığa çekilen, bunu yaptıkça da kendini “yerli-milli” zanneden…” diye özetlediği son kararlar açıklandı.

400’den fazla ürüne ilave gümrük vergisi geldi. 30 Eylül’e kadar yüzde 20 oranında uygulanacak. İlave gümrük vergisi getirilen ürünler arasında fırın, davlumbaz, kıymetli süs eşyaları bulunuyor.

Konuya ilişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, tekstil, döküm ve kaynak makineleri, takım tezgahları, presler, tarım ve hasat makineleri, pompalar, gemi vinçleri, römorklar, kord bezi, sitrik asit, camlar, ateş tuğlaları, emniyet kemerleri, yapışkanlar, termostat, tartı alet ve cihazları, peruklar, kar küreyiciler, fırınlar, davlumbazlar, demir çelikten eşya, kablolar, kıymetli süs eşyası ile bazı muhtelif ürünleri kapsayan 400’ün üzerinde ürün için 30 Eylül’e kadar geçici olarak ürün bazında değişen oranlarda yüzde 20’ye kadar, bu tarihten sonra ise 10 puana kadar daha düşük oranlarda ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı, kararda yer alan hususlara ilişkin tebliğleri çıkarabilecek, özel ve zorunlu durumları inceleyerek sonuçlandırabilecek. Öte yandan yayımlanan diğer bir ithalat rejimi kararında yapılan değişiklikle, güneş panellerinde kullanılması kaydıyla ithal edilecek yansıtıcı filmlerde gümrük vergisi oranının yüzde 10 olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Ayrıca, plastik kart ve akıllı kart üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek plastik plakalar için de gümrük vergisi yüzde 10 olarak belirlendi. Bu kararlar da 30 Eylül’e kadar geçerli olacak.

Daha önce iki ayrı kararla binden fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirilmişti.

Visits: 48

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
İthalat vergisi

BİRDE BUNLARA BAKIN