Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Somali’de Türk askeri üssüne saldırı

Somali’de Türk askeri üssüne saldırı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da, TURKSOM Askeri Eğitim Üssü önünde bombalı saldırı girişimi yaşandı. İHA, saldırganın kendisini havaya uçurduğu bilgisini paylaşırken, DHA ise güvenlik güçlerinin saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra patlamanın gerçekleştiğini öne sürdü.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan TURKSOM Askeri Eğitim Üssü’nde sıcak saatler yaşanıyor. Üsse saldırı girişimi olduğu yönünde haberler gelirken, İHA ve DHA bölgeden farklı bilgiler paylaştı.

DHA’nın iddiasına göre, üssün önünde bombalı saldırı gerçekleştirmek isteyen kişi güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği sırada patlama meydana geldi. Somali İletişim Bakanlığı Sözcüsü İsmail Muhtar Omar, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerden birinin seçmelere gelen öğrenci, diğerinin ise orada bulunan bir sivil olduğunu belirtti.

İHA: ÖĞRENCİLERİN ARASINA KARIŞTI

İHA’nın haberinde ise, saldırganın yeni dönemde alınacak askeri öğrencilerin arasına karıştığı ve bu sırada bombayı patlattığı öne sürüldü. Patlamadan sonra sağlık ekipleri sevk edilirken, bölge trafiğe kapatıldı.

Terör örgütü Eş-Şebab tarafından geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirilen saldırıda 2’si Türk 140 Somali vatandaşı hayatını kaybetmiş, 83 kişi de yaralanmıştı. (DHA-İHA)

Visits: 13

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN