Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
“İbadetini Yapan Haram Yiyor, Namaz Kılmayan Yalan Söylemiyor”

“İbadetini Yapan Haram Yiyor, Namaz Kılmayan Yalan Söylemiyor”

Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İbadetini yapan haram yiyor, namaz kılmayan yalan söylemiyor
Mehmet Görmez, eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’e konuştu

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez,15 Temmuz darbe girişimi sonrası Gülen Cemaati’nin devlet içindeki yapılanmasının tam deşifre olmasıyla birlikte, ‘aynı hatalara düşmeme’ gerekçesiyle başlatılan tarikatlar/cemaatler çalışmasının daha sonra istihbari bir rapor için kullanılmış olabileceğini söyledi.

Eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk‘ün YouTube kanalına konuşan Görmez, “Türkiye’deki Dinî-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dinî-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dinî Akımlar” başlıklı 226 sayfalık bu raporla ilgili ilk kez konuştu ve “İstihbari bir dille yazılan raporun bizimle alakası yoktu. Biz o dönem cemaat/tarikatları anlamak, aynı hatalara düşmemek için  bir çaba içindeydik. O çabaları birileri bir rapora dönüştürmüşse onu bilemem” dedi.

Kemal Öztürk’ün ‘sizin o çalışmalarınız kurumdan başka bir şekilde çıkarılmış gözüküyor” yorumuna Görmez, ‘öyle görünüyor’ sözleriyle destek verdi.

Görmez’in sözünü ettiği kitap Vatan Partisi’ne yakın Kaynak Yayınları tarafından ‘Diyanet’in Tarikatlar Raporu’ adıyla kitaplaştırıldı.

Diyanet’ten ayrıldıktan sonra ilmi çalışmalarına devam ettiğini ifade eden eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mısırlı Alim Muhammed Gazali’nin ‘Aldatıcı Dindarlık’ kitabına gönderme yaparak, “ibadetini yapıyor ama haram yiyor, kötülük yapıyor. Bir insan hem ibadetini yapıp hem ahlaksızlık yapabilir mi evet yapabiliyor. Bir adam ibadetlerini terk etmiş ama hayatta hep doğru söylüyor. Böyle insanlar da var” diye konuştu.

Kemal Öztürk’ün “Namaz insanları neden kötülükten alıkoymuyor” sorusuna Görmez, ‘bizde gaye değerlerle vesile değerler yer değiştirdi. Namaz sizi kötülüklerden alıkoyuyorsa namazdır” dedi.

İşte o Röportaj;

 

Visits: 35

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN