Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
KDV 3 Katına çıkarıldı ! Batıyor..

KDV 3 Katına çıkarıldı ! Batıyor..

Suudi Arabistan KDV’yi üç katına çıkardı, halka devlet yardımlarını durdurdu

Covid-19 salgını küresel ekonomiyi vururken, durgunluk petrol fiyatlarına da yansıdı. Bir ara eksiye kadar düşen fiyatları petrol üreticisi ülkeleri zora soktu.

Petrol üreticilerinden Suudi Arabistan ülkede Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkardı. Riyad yönetimi hükümet çalışanlarına geçim desteği olarak dağıttığı devlet yardımlarını da durdurdu. Suudi Arabistan bu önlemlerle 26,6 milyar Amerikan doları tasarruf sağlamayı planlıyor.

KDV zammı 1 Temmuz’da hayata geçecek. Devlet yardımları ise Haziran ayında kesilecek. KDV Suudi Arabistan’da 1 Ocak 2018 yılında uygulanmaya başlamıştı. 3 sene önce KDV ödemeyen halk şimdi yüzde 15 vergi ödeyecek.

KDV zammı ve yardımların kesilmesi insanların gelirlerinin azalmaya başladığı bir döneme denk geliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) Suudi Arabistan ekonomisinin 2020 yılında yüzde 2,3 daralacağını öngörüyor.

Maliye Bakanı Muhammed Al-Jadaan bazı yatırımların da Covid-19 salgını sebebiyle yavaşlayacağını açıkladı.

Öte yandan bu tedbirlerin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun İngiliz futbol kulübü Newcastle United’ı satın almak için 372 milyon Amerikan doları teklif ettiği bir döneme gelmesi de dikkat çekti.

Visits: 63

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
KDV Saudi Arabistan

BİRDE BUNLARA BAKIN