Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Covid 19 – ABD vs. Çin Casuslar Savaşı

Covid 19 – ABD vs. Çin Casuslar Savaşı

Birkaç gün önce ABD Başkanı Biden, gizli servislerine korona pandemisinin kökenini bulmak için bir kez daha her türlü çabayı göstermelerini emretti. Bunun arka planında ise üst düzey bir Çin Gizli Servis Ajanının Amerika’ya iltica ederken yanında getirdiği bilgi ve belgelerin olduğu söylenmekte.

En iyi Çin casusu ABD’ye sığındı mı? Bir ajan suç gerilim filmi ABD-Çin ilişkilerini donduracak mı?

Çinli üst düzey casus Dong Jingwei’nin (57) ABD’ye iltica ettiği iddia edildi. Bu doğrulanırsa şimdiye kadarki en yüksek rütbeli Çinli sığınmacı olacak. Dong, son olarak Çin İstihbaratını koordine eden   Devlet Güvenlik Bakanlığı’nda (MSS) bakan yardımcısıydı.

MSS sadece Çin nüfusunun gözetimini koordine etmekle kalmıyor, aynı zamanda dünyanın en saldırgan gizli servislerinden biri.

17 Haziran’da ABD portalı “Daily Beast”, Dong ‘un ABD’ye kaçtığına dair söylentileri bildirdi: “En iyi casus, Şubat ortasında kızıyla birlikte Hong Kong üzerinden ABD’ye uçmuştu”.

Amerika’ya iltica ederken , korona pandemisinin olası kökeni olan Wuhan’daki Viroloji Enstitüsü hakkında bilgi verdiği iddia edildi.

Dong ‘un ilticası hakkındaki söylentiler, büyük ölçüde, ABD’ye taşınmadan önce Çin Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan Han Lianchao’ya kadar uzanıyor.

Ona göre, Dong ‘un ilticası Mart ayında Pekin ve Washington arasındaki bir zirve toplantısında tartışıldı: Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi casusun geri yollanmasını istedi, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise bu isteği reddetti. Söylentiler kamuoyuna açıklandıktan sonra, Çin devlet medyasında Dong’un bir seminerde göründüğü iddiasıyla ilgili haberler çıktı. Ancak, orada çekilmiş fotoğraf gibi bir kanıtı yok.

 

Dong Jingwei’nin (57) bu fotoğrafta olduğu söyleniyor Fotoğraf: Twitter

 

Dong gerçekten paketi açarsa, bu aynı zamanda ABD’li virolog Anthony Fauci’ye (80) yeni bir ışık tutabilir. E-postalara göre Fauci , 31 Ocak 2020’de ABD’li meslektaşı Kristian Andersen ile temasa geçti: Kendisi ve diğer birkaç üst düzey virolog, korona virüsünün doğal olarak değil, laboratuvarda geliştiğine ikna olmuş durumda.

Şimdi Çin’den Milyarlarca Dolar tazminat isteyen Trump’tan sonra Biden Hükümetinin eline büyük bir koz geçmiş bulunmakta.

Visits: 11

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN