Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Eminevim’de Soygun Düzeni….

Eminevim’de Soygun Düzeni….

 

 Şikayetler patladı: Ayrılanlar parasını alamıyor.
Elbirliği sistemi ile ev sahibi yapan Eminevim, neredeyse Türkiye’nin 81 ilinde faizsiz konut sahibi yapıyor. Ama son zamanlarda Eminevim sisteminden ayrılmak isteyenler parasını alamamaktan şikayetçi….

Türkiye’nin hemen her ilinde faizsiz ev sistemi ile kendi deyimleriyle elbirliği yönetemi sayesinde ev satan Eminevim’de ayrılmak isteyenlere paralarının ödenmediği iddia edildi. Gruba üye olan vatandaşlar, şikayet sitelerine yaşadıkları sorunları yazıyor..

İşte Şikayetvar sitesine Eminevim’le ilgili gelen gelen şikayetler

Eminevim Sözleşme İptali Sonrası

Eminevim’e 15 bin komisyon ücreti 12.5 bin de taksit yatırdım. İptal dilekçesi verdim 6 ay sonra iade yapılır dediler. Arkasından kardeşimin sağlık sorunları ile ilgili dilekçe gönderdim 1 ay erken veririz dediler. Kayınvalidem Mersin Şehir Hastanesi yoğun bakımdaydı acil paraya ihtiyaç oldu yine aradım önemsemediler. Kayınvalidem vefat etti bari taziye işleri için erken ödeme yapın dedim yine olumsuz cevap aldım. Böyle bir şirkete nasıl bulaştık. Kaldı ki bu para sadaka değil kendi paramız. Yazık diyorum sadece. Bu arada yatırdığım paranın tamamını değil vergiler düşürülüp komisyon ücretini yarısı kadar bir ödeme yapılacakmış.

Eminevim Tarafından Mağdur Duruma Düştüm

Eminevim resmen insanları yanıltma şubesidir. Bir dedikleri birbirini tutmuyor. Sırf Eminevim’e üye etmek için prosedür tam anlatmıyorlar. Sonra yanlış anlama diyorlar. İmzayı attırdıktan sonra muhatap bile bulamıyorsunuz. Eminevim’e güvenerek her yerde reklamı varken böyle bir haksızlığı nasıl yapar gerçekten inanamıyorum.

Ben 200 bin tl bir eve girdim ve girerken 17000 bin tl aktivasyon ücreti istediler peşinat içinde 20 bin tl istediler ve isterseniz organizasyonu 8 ay taksitle ve peşinatı da 6 taksitte ödeyebilirsiniz hiçbir sıkıntı olmayacağını söylediler . Meğerse 14 ay taksitle ödediğim olay ev çıkarsa 14 ay beklemem gerekiyormuş. Tamamen personelin hatası yüzünden ne halleri düştüm. Bilseydim kredi çekerdim, aktivasyon ücreti adı altında masraf.

Bu ne saçma bir olay neden insanlara yanlış yalan bilgiler veriyorsunuz ve bende haliyle ayrılmak istiyorum dediğimde organizasyon ücretim olan 17000TL’nin yanacak diyorlar Geri kalan parayı da 6 ay sonra vereceklermiş. Paramı kullanıyorsunuz değer kaybediyor. Ben bu paramı istiyorum bütün her şekilde her yere başvuru yapacağım sonun kadar gideceğim bu olayın bunu bir an önce çözün sizin personeliniz yüzünden mağdur kaldım ve kendi paramı istiyorum 2018 Eminevim’e 200bin tl çekiliş sistemine kayıt oldum.

Bana dediler ki sen paranın yarısını versen peşinatlı da olsa çekilişli de olsa aynıdır. Sen yeter ki paranın yarısını tamamla biz 200 bin vereceğiz. Tabi bana da çekiliş sistem daha cazibe gelmesinin sebebi de organizasyon ve peşinat taksitte bölecekler diye Bende çekilişli sistemi kabul ettim. Şimdi diyorum paranın yarısını versem ne zaman vereceksiniz diyorlar 12 ay sonra o zamana kadar Eminevim’e 152 bin tl vermiş oluyorum. Bana 48 bin için 18 bin tl  alıyorlar. Artık yeter bunlara.

Eminevim Organizasyon Ücreti Fazla Çıkıyor

Sisteme aralık 2019 ‘da dahil oldum o zaman da ev alma gibi bir düşüncem yoktu haliyle ev fiyatlarından fazla haberdar değildim fakat sistemi 5 yıldır takip ediyordum yani ev alma şartlarım oluştuğunda Eminevim gibi bir sistemi tercih edecektim bunun sebebini de söyleyeyim cümleye girmişken faiz korkusu müslüman ülkede yaşıyoruz aldığımız evin içinde huzurla oturalım.

Nitekim yazıldım ve ilk kurada çıktım ocak çekilişinde mayıs ayı çıktı ve peşinatı 6 ay taksitle ödediğim için kasım ayına uzadı bu arada ülkemizde yaşananlardan dolayı fiyatlarda bir hayli bulunduğumuz yerde yükseldi. Geçenlerde şubeye uğradığımda 180 bin lirayı 250 bin liraya çıkartmak istediğimi belirttim ve bana aradaki 70 bin liralık fark için 19 bin lira daha hesap çıkarttılar.

Toplamda ben 180 bin için 17 bin ödedim artı 19 bin lira daha ödediğim zaman toplamda 250 bin liraya 36 bin lira ücret ödemiş olacağım bu fahiş fiyat değil mi bizim bankalardan kaçarak geldiğimiz sistem böyle ücret çıkarırsa bizi tekrar faizin kucağına itmekten başka yol bırakmıyor. Sizlerden istirhamım ücretimi yükseltmek istiyorum fakat bana fiyat konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Şirket yetkilisi geri dönüş yaptı şube ye yönlendirdi yardımcı olacaklarını söyledi işlemleri yaptık evrakları notere tasdiklettirdim kefiller hazırlandı 1 hafta bekledim ve dönüş yine aynı yardımcı olamadılar şu an bu sistemden hiç memnun değilim keşke girmeseydim.

Eminevim ‘de Yaşanan Cayma Hakkı Mağduriyeti

Bundan bir yıl öncesine Eminevim’e kayıt olduk tabi kayıt olmazdan önce bir kere numaramız ellerine geçti mi bitti. Sizi tatlı dille yüz kez ararlar siz yok dersiniz binbir güzel sözlerle eviniz şu ayda teslim taksitinizi kendiniz belirleyin faiz yok derler  ikna ettiler. Kayıt olduğunuzda vay halinize o sözleşmede bizler için hiç iyi bir şey yok hep kendilerinin çıkarı mesela diyelim ki 200 bin liralık eve yazıldım sonra  ben 250 bin liralık eve çıkacağım hemen organizasyon ücretim yükseldi.

Yazıldığınızdan hemen sonra yatırmamı istediler. Bizde 180 bin liralık eve yazıldık. 20 bin organizasyon ücreti verdik bize yazılırken peşinatı taksitle ödeyin hiçbir sıkıntı olmaz size güzellik yapıyoruz dediler sonradan peşinatı taksitle ödediğiniz için geç alacaksınız evi dediler. Baştan söylemediler herkese de bunu yapıyorlar yazılmanız için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonrada temsilciniz bunu demişti dediğinizde o onun suçu diyorlar kenara geçiyorlar. Bir de sürekli personel değişiyor. Bilerek yapıyorlar o onun üstüne atmalı Çünkü.

Neyse biz bunu öğrendikten sonra çıkalım dedik organizasyon parasını vermeyiz diyorlar arabaya geçirelim sizi dediler en geç 2020 aralık arabanız teslim dediler bizde bir düşünelim dedik çıkmaya karar vermiştik bizim çıkmamamız için yaptılar. Bizim onayımız olmadan personel arabaya geçirmiş üstelik bize aralık 2020 dedikleri arabayı Kasım 2021 olarak geçirmiş iki şok birden yaşadık. Şimdi de çıkmak kesin kararımız organizasyon ücretini vermeyeceklermiş. Kusura bakmayın biz o parayı 9 yılda biriktirdik iki çocuğumdan kıstım siz yiyin diye biriktirmedik tabi siz anlamazsınız. Eminevim çalışanları yazın klimalı yerde kışın sıcacık ortamda biz sobalı evde oturalım.

20 bin liralık bana ne işlem yaptınız bana ne faydanız oldu tamam kes kes de paramızı hepsi kesersin. Bir de sloganları evsiz kimse kalmayacak! Bu zamana kadar ayakta kalmanızda insanların girdimi bir daha çıkamayışları sırf paraları yanmasın diye. Bizim paramızı verin kolay mı kazanıyoruz.

Eminevim Bir Daha Asla Kullanmayız!

2 yıl önce 150.000 TL’lik projeye girdik. O dönem bu paraya Malatya’da güzel evler alınabiliyordu. Ancak şu an emlak piyasasındaki inanılmaz artıştan dolayı bu paraya ev alamıyoruz hiçbir şekilde. Önümüzdeki ay parayı teslim almamız lazım. Yetkililere bu projeyi araç alımına çevirmek için başvurduk ancak reddettiler. Köyümüze ev yapalım bu parayla dedik reddettiler. Paramızı geri alalım dedik komisyonlarını kesip 6 ay sonra vereceklerini söylediler. Şimdi biz bu paraya ev alamıyoruz. Araç alamıyoruz. Köydeki arsamıza ev yapamıyoruz. Ne parayı geri alabiliyoruz ne de kulanabiliyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar. Yıllardır müşterileri olmamıza rağmen, o kadar kişiye önerip tavsiye etmemize rağmen böyle bir tutumla karşılaştık. Bundan sonra asla çalışmayacağız. Her yerde de bu tutumlarını anlatacağım. İnsanlar güvenmesin, çalışmasın bu firmayla.

 

Kaynak: Patronlar Dünyası

Hits: 807

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
EminEvim Şikayet

BİRDE BUNLARA BAKIN