Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Libya’dan Mısır’a Yardım Çağrısı

Libya’dan Mısır’a Yardım Çağrısı

 

 

Libya’nın doğusundan Mısır’a ‘askeri müdahale’ çağrısı

Libya’daki iç savaş, kamuoyu önünde yapılan ateşkes çağrılarına rağmen derinleşiyor. Son olarak, ülkenin doğusunda bulunan ve General Halife Hafter’i destekleyen Tobruk Temsilciler Meclisi, komşu Mısır’dan ‘Türkiye’ye karşı’ doğrudan askeri müdahale çağrısında bulundu.

 

Libya’da BM kararlarıyla yasama organı olarak görevlendirilen ve iç savaşta General Halife Hafter’i destekleyen Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi, komşu Mısır’a ‘Türkiye’ye karşı’ askeri müdahale çağrısında bulundu. Yazılı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin geçtiğimiz haftalarda Libya’ya müdahale imasında bulunan ifadelerinin ‘memnuniyetle karşılandığı’ belirtilerek, “İki ülkeyi hedef alan ulusal güvenlik tehditleri halinde Mısır Silahlı Kuvvetleri Libya’ya müdahale etmeli” denildi.

Açıklamada, Türkiye’nin Trablus’teki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne verdiği destek ‘istilacı ve işgalci’ tutum olarak nitelendi; bu durumun ‘Libya ve Mısır için tehlike içerdiği’ yorumu yapıldı.

Libya’da 2015 sonunda imzalanan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarıyla da uluslararası meşruiyet verilen Suheyrat Anlaşması sonucunda Libya’daki yürütme mercisi olarak Başkent Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti görevlendirilmişti.

Akile Salih’in başkanlık ettiği 200 sandalyeli Tobruk Temsilciler Meclisi de söz konusu anlaşmayla yasama organı olarak görevlendirilmişti. Halife Hafter’in Nisan 2019’da başkente yönelik saldırısına Akile Salih’in destek vermesinin ardından çok sayıda milletvekili Temsilciler Meclisindeki oturumları protesto ederek başkent Trablus’ta toplanma kararı almıştı. (DIŞ HABERLER, AA)

Visits: 36

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Libya Mısır Sisi

BİRDE BUNLARA BAKIN