Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Esad’ın Kitle İmha Silahı kullandığı yalan mı ?

Esad’ın Kitle İmha Silahı kullandığı yalan mı ?

ABD geçen yıl Esad’ın kimyasal saldırısı için Suriye’ye saldırdı.

Ancak olayı araştıran resmi OPCW ( Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü )  bilim adamları, Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığına dair bir kanıt bulamadılar.

Medya bu hikayeyi görmezden gelmeyi ve haber vermeye çalışan kendi gazetecilerini kovmayı seçti.

Suriye ile ilgili ana görüş;  Esad’ın El Kaide ile savaşmasına izin verilmemesi ve resmi OPCW bilim adamlarının hiç şüphe duymadığı bir kimyasal silah olayı için, ona saldırmamız gerektiğidir.

El Kaide ile savaşmanın ve bilim insanlarını dinlemenin iyi olduğunu düşünüyorsanız,  size  Çılgın-Manyak denir.

Assad’ın geçen yıl #Douma’da kimyasal bir saldırı başlattığını bana  ilk kez bildirdiklerinde , medyada Esad’ı ne kadar cezalandırmamız gerektiğini tartışmak için kışkırttım.

Ancak medyanın #OPCW bilim adamlarının kimyasal bir saldırıdan şüphelendiğine dair tüm yeni kanıtları tartışmakla ilgisi yok.

Saddam’ın Kitle imha silahı (WMD-A weapon of mass destruction)’ları hakkındaki yalanlara dayanarak ,Irak’ta savaşa gittiğimizde, Medya bunu  az çok  önemsiyordu.

Ancak medya, geçen yıl Esad’ın Kitle İmha Silahı kullanıldığı  için Suriye’ye saldırdığımızı bile bildirmiyor. Ancak  Resmi #OPCW bilim adamlarına göre böyle bir  muhtemelen Kitle İmha Silahı saldırısı hiç gerçekleşmedi.

Medya işini yapsaydı bu büyük bir hikaye olurdu.


rules for rebels: the science of victory in militant history max abrahms ile ilgili görsel sonucu

Yukarıdaki satırların sahibi @MaxAbrahms aynı zamanda Terörist Liderleri incelediği  son kitabı Rules for Rebels: The Science of Victory in Militant History – İsyancılar İçin Kurallar: Militan Tarihinde Zafer Bilimi – şöyle tanıtıyor;

Militan grupların neden, nasıl davrandıklarını hiç merak ettiniz mi? Örneğin, El Kaide neden Dünya Ticaret Merkezine saldırdı, oysa Afrika Ulusal Kongresi sivil kan dökülmesini önlemeye çalıştı? Hizbullah sorumluluğu reddederken, hatta katliamı için özür dilerken, İslam Devleti (İŞİD) neden sosyal medya üzerinde kanlı saldırılar konusunda övünüyor?

Bu kitap, militan grup davranışının, liderlerin taktiksel istihbaratına bağlı olduğunu göstermektedir. Yazar, dünya tarihi boyunca yüzlerce militan grubun siyasi durumunu kapsamlı bir şekilde incelemiş ve başarılı militan liderlerin üç kurala uyduğunu ortaya koymuştur. Bu kurallar, siyaset bilimi, psikoloji, kriminoloji, ekonomi, yönetim, pazarlama, iletişim ve sosyoloji alanlarındaki orijinal kavrayışlara dayanmaktadır. Görünen o ki militan tarihte zafer için bir bilim var. Fakat isyancılar bile kurallara uymak zorundadır.

 Kitap hakkındaki eleştirisinde ; “İsyancılar için kurallar bize, belirli isyancı grupların zihniyetleri ve iç işleri hakkında çok değerli bilgiler veriyor, ancak değeri bunun çok ötesine geçiyor. Çok çeşitli uluslararası politika yapıcılara ve analistlere yardımcı olmalı ve sonuçları Batı hükümetleri için zorunlu okuma olmalıdır. Ve de güvenlik kurumları. “ demektedir,  Diana Darke, Times Kitap Eleştirmeni.

Yazar Hakkında ;
Max Abrahms, terörizm konusunda dünyanın önde gelen uzmanları arasındadır. Halen Northeastern Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve kamu politikası profesörüdür. Stanford Üniversitesi’nde Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Merkezi, Princeton Üniversitesi’nde Ampirik Çatışma Araştırmaları projesi ve Stanford Üniversitesi, Dartmouth Koleji’nde Dickey Uluslararası Anlama Merkezi, West Point Askeri Akademisi Terörizmle Mücadele Merkezi, Dış İlişkiler Konseyi, George Washington Üniversitesi’nde Siber ve İç Güvenlik Merkezi, Roma’da Terörizm Araştırma Merkezi, Tel Aviv Üniversitesi Moshe Dayan Merkezi, Bar Ilan Üniversitesi ekonomi bölümü, Johns Hopkins Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Belfer Merkezi hâla işbirliği içerisinde olduğu ve çalışmalarına devam ettiği merkezlerdir.

Visits: 54

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN