Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Asteria ile bağlantı koptu

Asteria ile bağlantı koptu

NASA duyurdu! Asteria ile bağlantı koptu
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş sistemi dışındaki gök cisimlerini araştırmak için gönderilen uzay aracı Asteria ile bağlantının koptuğunu açıkladı.

Asteria projesinin program yöneticisi Lorraine Fesq, en son 5 Aralık’ta iletişim kurulan Asteria’nın neredeyse iki yıl uzatılan görevi sırasında olağanüstü sonuçlar elde ettiğini açıkladı.

Sputnik International’da yer alan habere göre, NASA, Mart 2020’ye kadar Asteria ile yeniden temas kurmaya çalışılacağını, olumsuz sonuç alınması dahilinde donanımlı bir kopyasının uzaya gönderileceğini açıkladı.

Asteria uzay aracının da içinde bulunduğu CubeSat uyduları, öte gezegenleri bulmak ve incelemek için geliştiriliyor.

ASTERIA flight spacecraft, final closeout for mass props

ASTERIA

ASTERIA (Astrofizikte Araştırmayı Etkinleştiren Arcsecond Space Telescope), bir CubeSat kullanarak astrofiziksel ölçümler yapmak için bir teknoloji gösterisi ve fırsatlar sunan bir bilim görevidir. ASTERIA, uzayda başarıyla işletilen ilk JPL (Jet Propulsion Laboratory) yapımı CubeSat’tır. Başlangıçta  kariyer başlangıcındaki  bilim insanlarını ve mühendislerini eğitmek için bir proje olarak tasarlanan ASTERIA’nın teknik hedefi, ikinci seviye görüş hattı işaretleme hatası ve son derece kararlı odak düzlemi sıcaklık kontrolü elde etmekti. Bu teknolojiler hassas fotometri, yani zaman içinde yıldız parlaklığının ölçümü için önem taşıyor. Hassas fotometri, yıldız aktivitesini, transoplanetleri ve diğer astrofiziksel olayları incelemek için bir yol sağlamaktadır.

ASTERIA, şu anda düşük Dünya yörüngesinde çalışan 6U CubeSat’tır (kabaca 10 x 20 x 30 cm, 10 kg). Kargosu, bir lens ve bölme düzeneği, bir CMOS görüntüleyici ve odak düzleminin monte edildiği iki eksenli piezoelektrik konumlandırma aşamasından oluşur. Bir dizi ticari reaksiyon çarkı kaba tutum kontrolü sağlar. CMOS sensör üzerindeki bir dizi kılavuz yıldız izlenerek ve artık işaret hatalarını telafi etmek için, piezoelektrik aşamayı hareket ettirerek ince işaret kontrolü elde edilir. Hassas termal kontrol, yükün uzay aracı veriyolundan izole edilmesi, dedektörü pasif olarak soğutulması ve bir gözlem sırasında küçük sıcaklık düzeltmeleri yapmak için trim ısıtıcıları kullanılarak elde edilir.

Visits: 18

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Asteria CubeSat JPL

BİRDE BUNLARA BAKIN