Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonundan (AABK) İzmir Depremi açıklaması 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonundan (AABK) İzmir Depremi açıklaması 

 

Avrupa’ daki Alevi toplumunun çatı örgütü olan AABK İnanç ve Yol-Erkan Kurulu   İzmir’deki şiddetli depremin ardından Kamuoyuna şöyle bir açıklama yaptı; 

 İzmir halkının acılarını paylaşıyoruz  ;


Kamuoyunun Bilgisine     
 

Doğal felaketlerin yeri, zamanı, dili, dini, ırkı olmuyor. Felaketler hep acı, yokluk, zorluklar getirmekle birlikte, aynı zamanda toplumlarda ki dayanışma, birlik, fedakarlık duygularını da güçlendirmiştir. Maalesef yine bir felaket ile karşı karşıyayız . 

İzmir ve çevresinde yaşanan deprem yine acıları ve yıkımları beraberinde getirdi. Her yaşanan acı yürekleri burkar, gönüllerde bir kor gibi yanar.  

Halen göçük altında olan insanlarımızın sağlıklı bir şekilde kurtarılması, yaşanan acıları bir nebzede olsa hafifletecektir. Bu yaşanan felakette gönüllerimizi, yüreklerimizi ve kapılarımızı ihtiyacı olan insanlarımıza açmak insanlık görevidir. Bu bağlamda Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu olarak üstümüze düşen sorumluluk dahilinde dayanışma içerisinde olacağız. 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve AABK İnanç Yol-Erkan Kurulu olarak, depremde hayatını kaybeden canlarımızın devirleri daim olsun, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımızın, ailelerine ve tüm İzmir halkına baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.     

Pandemi ve bu felaketten dolayı darda ve zorda olan tüm insanlığın, Hızır yardımcısı olsun.  

 Saygılarımızla 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu  

AABK İnanç ve Yol-Erkan Kurulu 

 

Haber ; Mehmet TANLI

Visits: 77

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN