Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Mehmet TANLI
m.tanli@fikir.news
Türk Terziler Almanya’da maske mesaisinde
  • 0
  • 668
  • 28 Nisan 2020 Salı
  • +
  • -

Almanya’ da bugünden itibaren en büyük eyalet olan Kuzey Ren Vesfalya’ dada ( NRW) maske takma zorunluluğu başladı.

Bundan daha öncede Almanyanın diğer bir çok eyaletinde alışverişte, toplu taşıma araçlarında , devlet dairelerini ziyaretlerde Korona virüsünün bulaşmaması yada bulaştırmamak ve yayılmayı frenlemek amacıyla maske taşıma zorunluluğu bulunuyordu. Şimdi bu eyaletlere NRW de katıldı.

Almanya’ da diğer ülkelerin ihracaatı yasaklaması nedeniyle bir Maske kıtlığı olduğu kesin. İhraç edilen tıbbi maske yada diğer malzemelerde zaten öncelikli olarak sağlık personeline dağıtılıyor. Vatandaşlar ama bir türlü farklı farklı kanallardan maskeye ulaşıyorlar . Almanlar ve bizim göçmenler önemli süpermarket zincirlerinin maske satışı yapamayacağını açıklamasından sonra maskelerini genelde Eczanelerden, Drogerilerden yada Türk terzilerinden temin ediyorlar.

İşte bu Terzilerden biriside Almanya’ nın Vestfalen bölgesinde 15 bine yakın Türkiyeli’ nin yaşadığı eski madenci kenti Hamm’ da ailesiyle birlikte terzilik yapan Malatyalı Yusuf Acar.

KADINLAR VE ERKEKLER İÇİN FARKLI FORMATLAR, FARKLI RENKLER KULLANABİLİRİZ

Hamm Wilhelm Strassedeki Kaufland’ ın bulunduğu Pasajda Terzilik yapan Yusuf Acar yükselen kumaş fiyatlarından ve kumaş bulmada zorluk yaşadıklarını belirterek konuyla iligili olarak şunları söyledi ; ‘’ Maskeye mecburi taşıma uygulamasından sonra an müşterilerden, vatandaşlardan inanılmaz bir talep var. Bizde bu nedenle hemen hemen tüm diğer işleri bıraktık Maske yapımına odaklandık diyebilirim. Genelde pamuklu kumaştan büzgülü bir şekilde kadınlar ve erkekler için farklı formatlardada , renklerde yıkanıp , tekrar kullanılabilen maskeler dikiyoroz. Çocuklar için de talep halinde farklı motifler kullanabiliriz.’’


Hamm ve çevresinde oturan ve maske almak isteyen yurttaşlarımız Yusuf Acar’ ın eşi ve kızı ile birlikte diktiği Maskeleri 5 €uro’ dan (Avro) ailenin Terzi dükkanından önce ısmarlayarak temin edebilirler.

Mehmet Tanlı ( Almanya-Hamm)

Visits: 19

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Hamm Maske Terzi