Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Uyum Meclisi Seçimleri Bakanlıkta Konuşuldu

Uyum Meclisi Seçimleri Bakanlıkta Konuşuldu

Bakanlıkta Uyum Meclisleri seçimleri konulu toplantı yapıldı
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti Yurt, Yerel Yönetimler, İmar ve Eşitlik Bakanlığında Eyalet Uyum Meclisleri Kurulunun öncülüğünde 13 Eylül 2020 de yapılacak olan Uyum Meclisleri seçimleriyle ilgili bir toplantı düzenlendi.

Eyalet Başkenti Düsseldorf‘ taki toplantıya 57 farklı şehirde Uyum Politikalarına yön veren, Uyum Meclislerinin çalışmalarında yardımcı olan ve aralarında Türk kökenli ve diğer uluslardan bölüm müdürlerinin bulunduğu Uzman Personel katıldı.

Düsseldorf ’ta Bakanlıktaki toplantı NRW Eyalet Bakanlık Müsteşarı Dr. Jan Heinisch ve Uyum Meclisleri Kurulu Başkanı Tayfun Keltek‘ in katılımcıları selamlaması , 13 Eylül’de Eyalet Yerel seçimleri ile birlikte yapılacak olan Uyum Meclisleri seçimleri, Göçmenlerin topluma sosyal Uyumu, Uyum politikalarıyla ilgili konularda yaptıkları açılış konuşmalarıyla başladı.

Eyalet Bakanlık Müsteşarı Dr. Jan Heinisch
Eyalet Bakanlık Müsteşarı Dr. Jan Heinisch

Uyum Meclisleri çok uluslu olabilir

Başkan Tayfun Keltek Düsseldorf‘ ta yaptığı konuşmada ‚ Eyalet hükümetinin Uyum Meclisleri yerine önerdiği Uyum Komisyonlarına karşı olduklarını belirterek Eylül ayında yapılacak seçimlere yoğun katılım çağrısı yaptı. Keltek; ‚‘‘ Polonya Başkonsolosuyla görüştük onların ve bizim Türklerin dışında diğer milletlerden insanlarında bu seçimlere aktif ve pasif olarak katılması Listeler oluşturması en büyük dileğimizdir „ dedi

Yine Tayfun Keltek, Engin Sakal , Siamak Pourbahri ve Taner Aksoy‘ la temsil edilen Eyalet Uyum Meclisleri Kurulunun ( LIR ) Müdürü Engin Sakal da LIR‘ in Kampanya boyunca düzenlenecek Aktivitelerinden örnekler verirken, Uyum Meclislerinin işlevine ve önemine değinerek ‚‘‘farklı uluslardan gayretli insanlar pekâlâ yan yana gelerek göçmenlerin sorunlarını politik platformlara taşıyabilir, onların sesi olabilir, göçmenlerin toplumda kabulüne katkı sağlayabilirler ‘‘ dedi .

Düsseldorf’ta Bakanlık binasında gerçekleşen toplantı Bakanlık Bölüm şefi ve Hukukçusu Dr. Christian von Kraack‘ ın seçimlerde , adaylıkların ve katılımla ilgili hukuki konulardaki bilgilendirmesi , LIR den Siamak Pourbahri‘nin NSU kurbanlarını anmak adına Uyum Meclisleri bulunan şehirlerde 10 +1 ağaç dikme kampanyası , Mönchengladbach ve Köln Uyum Dairesi Personelleri Michael Morschhoven ve Mirko Korku‘ sun bölgelerindeki yaptıkları çalışmalarla ilgili verdikleri bilgilerle son buldu.

Haber : Mehmet TANLI

Visits: 117

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN