Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Eyaletlere göre Korona kuralları nasıl olacak

Eyaletlere göre Korona kuralları nasıl olacak

 

Tüm Eyaletlerde korona kurallarına  bir bakış: Eyaletlere göre durumunuz yarından itibaren değişecek

Almanya korona salgınıyla savaşmaya devam ediyor. Uygulanan kısıtlamalar ülke çapında adım adım gevşetilmekte. Ülkeler normale dönerken bazen çok farklı stratejiler seçerler. Almanya’da Eyaletlere göre şu anda neyin geçerli olduğuna genel bir bakış atalım.

Hemen hemen her gün, bir veya daha fazla federal eyalet yeni hafifletme önlemlerine karar veriyor – haftalarca süren kısıtlamalardan sonra, daha fazla boş zaman aktivitesine tekrar izin verildi. Fikir.News, seçilen bazı yaşam alanlarında eyaletlerin kısıtlamalarındaki gevşetmenin mevcut durumunu (24 Mayıs Pazar) sizler için  özetledi.

Gevşemenin genellikle mesafe ve hijyen düzenlemeleri gibi koşullar altında gerçekleştiğine dikkat etmek önemli. Ayrıca, ticaret ve yerel taşımacılıkta maske zorunluluğu tüm federal eyaletlerde uygulanmaya devam etmektedir.

Eyaletler : Baden WuertembergBaden-Württemberg: Oteller 29 Mayıs’ta tekrar açılıyor

İletişim Şartları : Başka bir aile üyeleriyle dışarıda bir araya gelmek serbest. Kişisel çevrenizde, kardeşler ve aileleri ile toplantılar, aynı zamanda başka bir hane halkı üyeleriyle de toplantılar yapmak mümkün. Özellikle, aşağıdaki şartlarda  geçerlidir: 5 Haziran 2020’ye kadar kendi evi içerisinde beşten fazla insan buluşamaz (örneğin, akrabalar ve kardeşlerle istisnadır).
Lokantalar ve barlar: Lokanta ve restoranlar 18 Mayıs’tan beri açık olmasına rağmen, barlar kapalı kalacaktır.
Oteller ve pansiyonlar : Kendi kendine yeterlilik mümkün olduğu sürece  pansiyonları yeniden açılabilir. Oteller 29 Mayıs’tan itibaren açılabilecek.
Açık havuzlar ve eğlence parkları: Açık havuzların açılmasına izin verilmesi  henüz öngörülmemekte. 2 Haziran’dan itibaren yüzme havuzlarında tekrar yüzme kursları sunulabilir, bir sonraki düzenlemeye kadar eğlence amaçlı havuzların açık olması mümkün değil. Eğlence parkı ziyaretçileri ise  29 Mayıs’ı dört gözle bekleyebilirler.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Enfeksiyona karşı koruma sağlama koşullarıyla – örneğin aralıklarla veya maksimum katılımcı sayısıyla toplantılara izin verilecek.
Okullar ve kreşler: Haziran ortasında tüm öğrenciler, en azından geçici olarak, yüz yüze ders alması gerekmektedir. Şimdiye kadar, normalde kreşleri ziyaret eden çocukların yüzde 50’sinden fazlası gündüz bakım merkezlerinde bakım göremiyor.


Türkiye,Almanya  ve Dünya Haberlerinden anında haberdar olmak için
www.facebook/Fikirnews  sayfamızı takip edin.
İlk Bilgi sahibi Siz olun,Bize DESTEK olun


Bavyera: 25 Mayıs’tan itibaren restoranlar iç mekanları da açabilir

İletişim Şartları : İki hanenin birkaç üyesi hem özel hem de kamusal alanlarda toplanabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoranların dış alanlarının kullanımı serbest, 25 Mayıs’tan itibaren iç mekanlara açılmasına izin verilmekte. İçecek servisi yapmaya yönelik bar şeklindeki lokaller için hala bir görüş yoktur.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve daireler 30 Mayıs’tan itibaren tekrar açılabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık hava havuzları kapalı kalırken, eğlence parkları 30 Mayıs’tan itibaren açılabilir.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Gösteriye münferit durumlarda karar verilmelecektir. Toplantı yerleri minimum mesafe için yeterli alan sağlamalıdır.
Okullar: Bazı gruplar okullara döndüler, ancak tüm öğrenciler haziran ortasındaki (Pfingstferien) Hamsin Yortusu tatillerinden sonra, en azından günlük olarak okula gitmek zorunda kalacaklar . Daha sonra  2021/22 öğretim yılında okula gitmek zorunda kalacak  kreş çocuklarının anaokullarına geri dönmelerine izin verilecektir.
Kreşler: 25 Mayıs’tan itibaren aynı tesisi ziyaret eden okul öncesi çocuklar ve kardeşleri Bavyera kreşlerine tekrar gidebilecekler. Büyük gündüz bakım evleri de açılacakır. 25 Mayıs 2020’den itibaren aynı anda iki veya üç bakıcı tarafından en fazla on çocuğa bakılacaktır. Sadece açık havada hizmet veren Orman anaokulları ve bina ile ilgili olmayan diğer gündüz bakım merkezleri de açık olacaktır.

Eyaletler : BerlinBerlin’de açık havuzlar yeniden açılıyor

İletişim Şartları : İki hanenin birkaç üyesi hem özel hem de kamusal alanlarda toplanabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoranlarda yemek yemek mümkün. Barlar dahil olmak üzere Lokaller kapalı kalacaktır.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve pansiyonlar  25 Mayıs’tan itibaren açılabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar 25 Mayıs’tan itibaren açılabilir. Daha büyük eğlence parklarına izin  yok.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): 50 katılımcıya kadar kapalı odalarda toplantılara izin verilir. 25 Mayıs’tan itibaren açık hava toplantılarına 100’e kadar kişi katılabilir, şu ana kadar 50 kişiye var.
Okullar ve kreşler:Günlük çocuk bakımı merkezleri yaza kadar çocuk bakımı için müracaatları almalıdır. Mayıs ayı sonuna kadar, ders saatleri azaltılmış olarak tüm öğrencilerin  okula gitmeleri sağlanacaktır.

Brandenburg: Günlük bakım merkezleri 25 Mayıs’ta sınırlı operasyonla açılıyor

İletişim Şartları : İki haneden oluşan kişiler, hem kamu ve hem de özel özel alanlarda bir araya gelebilirler.
Restoranlar ve barlar: Restoranlar açılabilir, barlar kapalı kalacak.
Oteller ve pansiyonlar: Tatil pansiyonları derhal, Oteller ise 25 Mayıs’tan itibaren  misafirlerini ağırlayabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Sadece açık hava etkinlikleri olan küçük eğlence parkları kısıtlamalarla açık olabilecektir. Açık yüzme havuzları gibi  spor salonları da  28 Mayıs’tan itibaren açılabilir.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): 50 kişiye kadar olan toplantılara özel izin ile müsaade edilecektir..
Okullar ve günlük bakım merkezleri: Tüm okul çocukları okula devam edebilir ve yaz tatillerinden önceye kadar  en azından  günlük veya haftalık olarak yüz yüze derslere katılabilirler. Günlük bakım merkezlerinde, sınırlı düzenli operasyon 25 Mayıs’tan itibaren başlamayacaktır.


Türkiye,Almanya  ve Dünya Haberlerinden anında haberdar olmak için
www.facebook/Fikirnews  sayfamızı takip edin.
İlk Bilgi sahibi Siz olun,Bize DESTEK olun


Bremen: Açık yüzme havuzlarının kısmen 1 Haziran’da açılmasına izin verildi

İletişim Şartları : İki haneden birkaç akraba kamusal alanda toplanabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoran ve lokallere ziyaretler mümkündür. Buralarda barda ve masada oturarak servis yapılması yasağı vardır. Barlar kapalı kalacaktır.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve pansiyonlar açılabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: İlk açık havuzlar 1 Haziran’dan itibaren açılabilir, 15 Haziran’dan itibaren açık havuzlar genellikle hijyen konseptinin sağlanımı ile birlikte açılmalıdır. Daha büyük eğlence parkları kapalı kalacaktır.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Toplantılar önceden bildirilerek gerçekleştirilebilir  ancak  yetkililer tarafından enfeksiyona karşı korunma gerekçeleri ile  yasaklanabilir, kısıtlanabilir veya korunma şartlarına uyulmasına zorlanabilir.
Okullar ve kreşler: Tüm okullarda  sınıfların  derslere kademeli olarak geri getirilmesi sağlanacaktır. 1 Haziran’dan itibaren tüm okul öncesi çocuklar gündüz bakım merkezlerine dönecek. 15 Haziran’dan itibaren düzenli hizmet vermeye doğru daha fazla adım atılması gerekiyor.

Hamburg’da gevşeme ve önlemler

İletişim Şartları : İki haneden on kişiye kadar üye, en az 1.50 metre mesafeyi muhafaza ederek tekrar bir araya gelebilirler..
Restoranlar ve barlar: Restoranlar açık, Barlar ise kapalı.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve pansiyonlar konuk kabul edebilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar hala kapalı kalacak, olası bir açılış ise  tartışılıyor. Hamburg’da büyük eğlence parkları yoktur.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Henüz büyük toplantılar yasaktır, açık havada yapılacak gösterilere istisna olarak  izin verilebilir.
Okullar ve kreşler: 25 Mayıs’tan itibaren tüm öğrenciler haftada bir kez okulda yüz yüze ders almalıdır. Kreşler adım adım düzenli olarak çalışmaya başlayacaklar.

 Hessen’de Bu korona kuralları artık geçerli

İletişim Şartları : İki hanenin akrabaları tekrar kamusal alanlarda birlikte dolaşabilirler.
Restoranlar ve barlar: Restoranlar ve Barlar açıktır.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve pansiyonlar kapılarını açabilirler.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar için yeniden açılma zamanı hala belirsiz. Eğlence parkları tekrar açılabilir.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Belirli koşullarda izin verilir. Prensip olarak, bir hijyen ve sosyal mesafe kavramı varsa, 100 kişiye kadar olan toplantıların önceden onaylanması artık gerekmez.
Okullar ve gündüz bakım merkezleri: Gündüz bakım merkezleri 2 Haziran’dan itibaren kademeli olarak normal çalışmaya geçecektir. Okullardaki dersler yavaş yavaş yeniden başladı.

Mecklenburg-Vorpommen : Turistlerin sadece 25 Mayıs’ta gelmesine izin veriliyor

İletişim Şartları : İki haneden birkaç üye kamusal ve özel alanlarda toplanabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoranlar açılabilir. Barlar ise hala kapalı kalacaktır.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve tatil evleri  eyalet sakinlerine açıktır, diğer ziyaretçiler ise 25 Mayıs’tan itibaren otel operatörleri tarafından alınabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar 25 Mayıs’tan itibaren tekrar açılabilir. Eğlence parkları kapalı kalacak.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Açık Havada 150 katılımcıya kadar olan etkinliklere izin verilir.
Okullar ve kreşler: Öğrenciler zaten adım adım okula dönüyorlar. 25 Mayıs’ta kreşler tekrar tüm çocuklara açık olacak.


Türkiye,Almanya  ve Dünya Haberlerinden anında haberdar olmak için
www.facebook/Fikirnews  sayfamızı takip edin.
İlk Bilgi sahibi Siz olun,Bize DESTEK olun


Aşağı Saksonya: İki hanenin üyeleri buluşabilir

İletişim Şartları : İki hanenin akrabaları halka açık merkezlerde ve alanlarda toplanabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoranlar açık, barlar hala kapalı.
Oteller ve pansiyonlar: Tatil pansiyonları işletilebilir, oteller 25 Mayıs’tan itibaren maksimum yüzde 60 dolulukla açılabilirler.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar 25 Mayıs’tan itibaren tekrar açılabilir, aynı şey eğlence parkları için de geçerlidir.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Açık havadaki gösteriler ve toplantılar için yetkililer istisnai izinler verebilir.
Okullar ve gündüz bakım merkezleri: Gündüz bakım merkezlerinde acil bakım kademeli olarak genişletilmektedir; normal çalışmaya dönüş 1 Ağustos’ta planlanmaktadır. Öğrenciler yavaş yavaş okullara geri dönüyor, 15 Haziran’dan itibaren tüm sınıflar tekrar okullarda derslere başlayacaklar.

Eyaletlere göre kısıtlamalarKuzey Ren-Vestfalya: Armin Laschet ve hükümeti ne karar verdi

İletişim Şartları i: İki ailenin üyeleri halka açık yerlerde toplanabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoranlar açıktır. Barlar genellikle kapalı kalmalıdır, bireysel durumlarda kararlar yerel makamlarca verilir.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve pansiyonlar açılabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları:  Açık havuzların açılmasına izin verilir, minimum sosyal mesafe yüzme havuzlarında da geçerlidir. Eğlence parklarının ziyaretçilere girmesine izin verilecektir.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Mesafe kurallarına uyulması ve toplam alanda maksimum katılımcı sayısının hesaplanması şartıyla, gösterilere genellikle izin verilir.
Okullar ve gündüz bakım merkezleri: Gündüz bakım merkezi çocukları ve okul  öğrencileri  yavaş yavaş geri döner. Mayıs ayının sonundan itibaren, Okullarda tüm öğrenciler günlük olarak yüz yüze ders alacaklar ve 8 Haziran’dan itibaren tüm gündüz bakım evlerindeki  çocuklar için “kısıtlı düzenli çalışma” yapılmalıdır

Eyaletlere göre kısıtlamalarRhineland-Pfalz: eğlence parkları 10 Haziran’da açık, 27 Mayıs’ta açık havuzlar

İletişim Şartları : En fazla iki haneden oluşan akrabalar ve yakınlar  kamusal alanda toplanabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoran ve Barların açılmasına izin verilir. Ancak, barda oturma bölümleri  kapalı kalmalıdır.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller tekrar turistlere açılabilir, pansiyonlar tekrar kiralanabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar 27 Mayıs’ta, eğlence parkları 10 Haziran’da açılabilirler.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Koşullara bağlı münferit durumlarda açık hava toplantılarına izin verilebilir.
Okullar ve kreşler: Sınıflar kademeli olarak yeniden başladı, tüm öğrencilerin Haziran ortasına kadar tekrar okula gitmeleri gerekiyor. Kreşler, kısıtlamalar da olsa, 2 Haziran’dan itibaren herkese açılacaktır.


Türkiye,Almanya  ve Dünya Haberlerinden anında haberdar olmak için
www.facebook/Fikirnews  sayfamızı takip edin.
İlk Bilgi sahibi Siz olun,Bize DESTEK olun


Eyaletlere göre kısıtlamalarSaarland: Hijyen kuralları demolar için geçerlidir

İletişim Şartları : İki haneden oluşan yakınlar içeride ve dışarıda buluşabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoran ziyaretleri mümkündür. Barlar da açılabilir, ancak yemek sadece masalarda sağlanır, tezgahta kalmak yasaktır.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve pansiyonlar tekrar turizme açılabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar ve eğlence parklarının ne zaman tekrar açılabileceği belirsiz. Yüzme havuzu, İçişleri Bakanlığı tarafından düşünülen hamamların açılması için bir konsept dahilinde imkan sunulmuştur.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Açık havada yer alan Meclis Yasası kapsamındaki toplantılara, hijyen ve mesafe yönetmeliklerine uyulması halinde özel şartlar altında tekrar izin verilir.
Okullar ve gündüz bakım merkezleri: Gündüz bakım merkezlerinde ve okullarda en geç yaz tatillerinde “mümkün olduğunca düzenli çalışma” yapabileceklerdir

Eyaletlere göre kısıtlamalarSachsen : Gündüz bakım merkezleri sınırlı düzenli operasyonla açılabilir

İletişim Şartları : İki hane halkı toplanabilir..
Restoranlar ve barlar: Restoran ve barların açılmasına izin veriliyor.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve Pansiyonlar  açılabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Onaylı hijyen konseptine sahip olmaları kaydıyla açık havuzlar ve eğlence parkları açılabilir. Leipzig açık havuzlarında önümüzdeki sezon için her şey hazırlanmakta. Leipzig spor havuzlarının genel müdürü  Martin Gräfe, Pazartesi gününden itibaren tekrar dört havuzun açıldığını söyledi. 1 Haziran’da Ökobad Lindenthal ve çocuk havuzu Robbe açılacak. Dresden açık havuzlarının ne zaman başlayacağı henüz belli değil.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Mitingler artık belirli sayıda katılımcıyla sınırlı değil.
Okullar ve gündüz bakım merkezleri: Saksonya’nın gündüz bakım merkezleri ve ilköğretim okulları kısıtlı düzenli operasyonla tüm çocuklara açılabilir. Ortaokullardaki öğrenciler en azından kısmen tekrar okullarda öğretime alınmalıdır.


Türkiye,Almanya  ve Dünya Haberlerinden anında haberdar olmak için
www.facebook/Fikirnews  sayfamızı takip edin.
İlk Bilgi sahibi Siz olun,Bize DESTEK olun


Eyaletlere göre kısıtlamalarSachsen-Anhalt: Beş kişi buluşabilir – açık yüzme havuzları

İletişim Şartları : Bir evde birlikte yaşamasalar bile, beş kişiye kadar toplantıya izin verilir. 28 Mayıs’tan itibaren  20’ye kadar konuklar özel kutlamalara davet edilebilir.
Restoran ve barlar: Restoranların Cuma gününden bu yana tekrar açılmasına izin verildi –  Barlar 28 Mayıs’tan itibaren tekrar açılabilir.
Oteller ve pansiyonlar: Pansiyonlar açılabilir, oteller  başlangıçta kendi eyaletlerinden gelen misafirler için Cuma gününü beklemelidir -. 28 Mayıs’tan itibaren Almanya’nın her yerinden gelen turistler için tatil mümkün olacaktır.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar ve eğlence parkları 28 Mayıs’tan itibaren tekrar açılabilir.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Meclis yetkilisinin sağlık departmanı ile birlikte izin vermesi halinde gösteri mümkündür. Katılımcılar için sabit bir tavan sayı yoktur.
Okullar ve kreşler: 2 Haziran’dan itibaren kreşler ve okulların düzenli olarak faaliyete geçmeleri beklenmektedir.

Eyaletlere göre kısıtlamalarSchleswig-Holstein: Gündüz bakım merkezlerinde düzenli çalışma başlıyor

İletişim Şartları : İki hanenin birkaç üyesi hem özel hem de kamusal alanlarda toplanabilir. Aşağıdaki hususlar halka açık toplantılar için de geçerlidir: Aile üyeleri en fazla on kişiyle buluşabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoranlar ve Barlar açılabilir.
Oteller ve pansiyonlar : Tamamen Ziyaretlere açılmıştır.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar ve eğlence parkları bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacaklardır.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Toplantılar yasaklanmıştır, ancak istisnalar mümkündür.
Okullar ve kreşler: 25 Mayıs’tan itibaren okul, diğer yaş grupları için yeniden başlayacaktır. Bu, ilköğretim okullarında 1 ila 3 sınıfları ve ortaokullarında ve liselerde 8, 9 ve 10 sınıfları için geçerlidir. 1 Haziran’dan itibaren günlük bakım merkezlerinde günlük bakım kısıtlanacaktır.

Eyaletlere göre kısıtlamalarThüringen: Restoranlar ve barlar açılabilir

İletişim Şartları : Dışarıda ve içeride iki hane halkı üyesi buluşabilir.
Restoranlar ve barlar: Restoranlar ve Barlar açılabilir.
Oteller ve pansiyonlar: Oteller ve Pansiyonlar açılabilir.
Açık hava havuzları ve eğlence parkları: Açık havuzlar 1 Haziran’dan itibaren açılabilir, yerel makamlar  boş zaman parklarına kendi başlarına karar verir.
Gösteriler (minimum mesafeyi koruyarak): Katılımcı sayısında kısıtlama olmadan gösteriler mümkündür.
Okullar ve gündüz bakım merkezleri: Belediyeler, anaokullarında sınırlı düzenli operasyon sunup sunmayacağına karar vermekte serbesttir. Bu, en geç 15 Haziran’a kadar tüm gündüz bakım merkezlerinde başlamalıdır. Okullarda, tüm öğrenciler (Pfingstferien) Hamsin Yortusu’ndan sonra tekrar yüz yüze ders alabililecektir.
Genel: Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow 6 Haziran itibariyle tüm genel korona önlemlerini ve kısıtlamalarını kaldırmayı planlıyor.


Türkiye,Almanya  ve Dünya Haberlerinden anında haberdar olmak için
www.facebook/Fikirnews  sayfamızı takip edin.
İlk Bilgi sahibi Siz olun,Bize DESTEK olun


 

Visits: 158

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Almanya Corona Eyaletler

BİRDE BUNLARA BAKIN