Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
CIA Almanya’ya Huawei’ye karşı kanıtı sundu

CIA Almanya’ya Huawei’ye karşı kanıtı sundu

CIA Almanya’ya Huawei’ye karşı kanıtı sundu.Basında çıkan haberlere göre, ABD istihbarat teşkilatı Almanya’yı Çinli Huawei şirketinin ülkenin istihbarat teşkilatı ile çalıştığı konusunda uyardı.
Gönderilen bu Gizli not, Almanya Federal hükümetini Huawei politikası konusunda şüpheye düşürdü.

Huawei teknoloji grubunun Çin güvenlik yetkilileriyle çalıştığına dair Alman hükümetinin elinde kanıtlar bulduğunu göstermekte. Bu , Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından sınıflandırılmış bir nottan anlaşılıyor. Buna göre ABD istihbarat teşkilatı CIA , tahrip edici hassas  bilgileri Almanya’ya aktarmıştı.

Bakanlık notunda : “2019’un sonunda, ABD’den Huawei’nin Çin’in güvenlik yetkilileriyle açıkça çalıştığı konusunda istihbarat bilgileri verildi.” Federal Dışişleri Ofisine göre, kanıtlar “dumanı hâlâ tütmekte olan silah” olarak tanımlanıyor. Bunun ne olduğu ise şu ana kadar açıklanmadı.

Bilgiler, Federal hükümete Aralık 2019’da üst düzey bir ABD heyeti tarafından sunuldu. Bunlar arasında: ABD Başkanı Donald Trump’ın güvenlik danışman yardımcısı Matthew Pottinger, iki NSC yetkilisi ve FBI başkan yardımcısı David Bowdich de bulunmaktaydı.

Federal Bakanlık, “Çinli şirketlere 5G şebekeleri kurarken güvenlik gereksinimleriyle ilgili olarak güvenilemez” diye karar aldı.

Eleştirmenler, Alman hükümeti de dahil olmak üzere, Huawei’nin Alman 5G ağına kabul edilmesinin Çin casusluğu için bir geçit olabileceği konusunda uzun süredir uyarmaktalar. Şansölye Angela Merkel ve Ekonomik İşler Bakanı Peter Altmaier, Huawei’nin 5G genişlemesinden dışlanmasına karşı tavır almışlardı.

Handelsblatt’a göre, Federal Dışişleri Bakanlığı büyük bir koalisyon içindeki -şirketle nasıl anlaşılacağı konusundaki anlaşmazlığın- “uzun bir gecikmeye” yol açtığını eleştirel bir şekilde eleştirdi. Reuters haber ajansına göre ise Huawei sözcüsü, Çin Gizli Servisi ile birlikte çalıştığı  iddialarını reddetti.

CIA Huawei 'nin  Çin Gizli Servisi ile birlikte çalıştığı ileri sürüyor.
CIA Huawei ‘nin Çin Gizli Servisi ile birlikte çalıştığı ileri sürüyor.

Federal Hükümet Telekomünikasyon Firmalarını Ceza ile tehdit ediyor

Hükümetin planı, Huawei gibi sağlayıcıların, üreticilerin sorumluluk almasını sağlayan “güvenilirlik garantisi” vermeleri gerektiğini şart koşuyor. Hükümet raporuna göre: “Üreticiler için kapsamlı (muhtemelen varoluşsal) sözleşme cezaları, ağların kullanılabilirliği ve bütünlüğü üzerinde yanlış bir etki olması durumunda, mümkün olan en büyük caydırıcı etkiyi yaratmalıdır. Örneğin, Huawei (194.000 çalışan, 110 milyar Euro satışları) 5G ağında casusluk için arka kapılar bulunduruyor.  Huawei gibi  Çinli şirketler alınacak tedbirlerin uygulamaya konulmaması halinde  milyarlarca para cezasına çarptırılacak.

Ayrıca, teknoloji üreticileri istedikleri zaman güvenlik kontrollerini sağlamak için ağ teknolojisi ve güvenlik teknolojisi alanındaki federal makamlarla işbirliği yapmak zorundalar.

Rapora göre Teknoloji Firmaları ; “Alınan koruma önlemlerden başka mevcut ürünlere ek  yeni ürünlerin piyasaya verilmesi, teknolojiler ve güncellemelerin yanı sıra güvenlikle ilgili yeni gerçekler, manipülasyon seçenekleri ve zayıf noktalar hakkında erken bir aşamada bilgi sağlamak ” zorundadırlar.

Bu güven beyanının ihlali durumunda (örn. Ürünlerdeki uygun olmayan şekilde kullanılabilir zayıf noktalar veya “arka kapılar”), ilgili servis sağlayıcıları ve/veya ilgili üretici yasaklanabilecek , yüksek meblağlarda cezalar da uygulanacak.

 

Visits: 15

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Almanya Casusluk CIA Huawei

BİRDE BUNLARA BAKIN