Vizyonumuz
''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bisiklet alana büyük maddi teşvik

Bisiklet alana büyük maddi teşvik

 

 

Türk kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya`nın Vesfalen bölgesindeki eski Madenci kenti Ahlen‘ de Belediye doğayı, çevreyi korumak amacıyla kas gücüyle çalışan elektrikli yada normal kargo ( sepetli) bisiklet alanlara 100 ile 500 Avro arasında teşvik primi verecek. 18 Haziranda Belediye Meclisinde de onaylanan karar ile ticari amaçlı olmayan sadece kişisel olarak kullanılacak kargolu, sepetli ve kayıklı bisiklet alanlara gün doğdu.

İklimleri Koruma ve Hareketlilik Dairesi Başkanı Claudia Froede „Önceden duyurduğumuz gibi yasayı Meclisten geçirdik. Bu iş için her yıl harcamak üzere 15 bin €uroluk bir Bütçe ayırmış bulunuyoruz. Özel durumlarda Bisikletin alış  fiyatının yüzde 30 una ve 1000 €uroya kadar varan teşviklerimizle Yakıtla çalışan Taşıtlara  alternatif olacak bu Projemizle Ahlen Belediyesi bölgesinde örnek Belediye olacaktır  ‘‘ diyerek sevincini dile getirdi.

Belediyenin Hareketlilik Dairesi Menajeri Lukas Ossenbrink‘ te bu bisikletlerin şehir içinde, alışverişte, küçük çocukları taşımada , işe gitmede  yada boş zamanlarda bisiklet Turlarında çok yönlü olabilecek şekilde hatta başka işlerde, alanlarda, faaliyetlerde de  kullanılabileceğini  , fazla yer kaplamayacağını ve havayı, iklimleri bozmayacağını söyledi.

Yine aynı daireden Anna Shalimava‘ da  „Ahlen bir bisiklet şehridir. Bu teşvik sayesinde Belediyemiz doğayı, çevreyi korumada son derece samimi ve gayretli olduğunu göstermiştir.‘‘  dedi.

Bisiklet en çevreci araç

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Gazeteci-Yazar eski Milli Bisikletçi, Antalya’daki Akdeniz Yol Bisikleti Grubunun Kurucu Kaptanı  olan  Mehmet Büyükarı‘ da ‚‘‘ Pandemi nedeniyle tüm dünyada bisiklete olan ilgi arttı. Sosyal mesafeyi korumak ve toplu ulaşımda salgından kaçınmak için en gözde araçtır bisiklet. Ayrıca karbon salınımı olmadığı için otomobiller gibi çevreye de  zarar vermiyor. Çevreci bir araç . En önemli yanı ise Kardiyovasküler sisteme yani dolaşım organlarımıza, damarlara , kalbe en iyi gelen spor aletidir. Bisiklet sürmek tüm bedene sayısız yararı olan sportif aktivitedir. Ahlen Belediyesini kutluyorum. Umarım çok vatandaşımız bu teşvikten faydalanır ‘‘ dedi.

Bu Teşviklere müracaat ve detaylı bilgi  için aşağıdaki Linklere tıklamanız gerekiyor. https://www.ahlen.de/fileadmin/pdf/Bauen_Umwelt/Verkehr/Klimaschutz___Mobilit%C3%A4t/Antragsformular_Lastenfahrr%C3%A4der_mit_Anlagen.pdf

https://www.ahlen.de/fileadmin/pdf/Bauen_Umwelt/Verkehr/Klimaschutz___Mobilit%C3%A4t/Richtlinien_zur_F%C3%B6rderung_von_Lastenr%C3%A4dern.pdf

 

Haber : Mehmet Tanlı

 

Hits: 48

Lütfen Beğeninizi Paylaşarak Bize Destek Olunuz
Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Ahlen Bisiklet Teşvik

BİRDE BUNLARA BAKIN